Okategoriserade Träning

Bästa ryggövningen

Har haft en fantastisk vecka med bra flyt i träningen. Bra kontakt, bra styrk, bra känsla i kroppen. Fått en del kommentarer om att jag har fått ner i vikt och det har jag inte. MEN kroppen är absolut tightare.

Jag går på ett nytt kost och träningsschema sen 3 veckor tillbaka. Jag tränar styrka 6 dagar i veckan och 4×20 min cardiopass. Jag äter mycket kolhydrater vilket jag ALDRIG gjort tidigare. Har helt ändrat om mot vad min kropp är van vid. Resultatet är först en viktuppgång på 2 kg, men sen en viktnedgång på 3 kg. Så totalt har jag tappat -1 kg. Viktuppgången beror ju främst på att kroppen lagrar in vätsk i kroppen och ställer om sig från att gå på fettdrift till att nu gå på kolhydrastdrift.

Jag kollar egentligen inte så mycket på vikten utan jag litar alltid på min känsla i kroppen först och främst. Jag känner att fettet lämnar kroppen, jag blir hårdare får mer styrka så allt går enligt plan kan man säga.

Här är min bästa ryggövning just nu.

Chins i smithmaskin.

Tag fram en bänk och ställ den vid smithen. Tanken är att du ska ha fötterna vilandes på bänken men hänga helt ned med knäna mot marken. Jag kan ju göra detta enkelt eftersom jag bara är 154 cm lång. Om man är lång så finns risk att man inte kan sträcka helt ut i bottenläget. Det är viktigt att kunna hänga ut helt i bottenläget för art kunna jobba och aktivera latsen i dess fulla längd i övningen. 

När du hänger där med knäna pekandes neråt och armarna helt utsträckta så dra dig uppåt och låt hakan passera ovanför stången, tag i så lite som möjligt med fötterna, häng sedan tillbaka ned tills armarna är helt utsträckta.

FANTASTISK kontakt med latsen, testa!

OBS se till att säkra så att smithstången inte släpper genom att fästa bromsen under stången.

Lycka till


Idag var vi på fåfängan och brunchade.

Charlie är en sån megastjärna. När hon väljer kläder och klär på sig själv så blir det rosa hår, solglajjor, leopardmönstrat, rosa, Elsa tight, läppglans och klackskor. När jag ber om att få ta ett foto så posar hon som en megadiva.

Ha ha hon kommer nog att bli en artist en dag.
Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar