Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Igår hade jag äntligen lite tid över till att laga lite ny mat och jag har länge nu velat göra en ny granola omgång. Jag hade tidigare under dagen handlat lite på paradiset (älskar för övrigt den affären) Där hittade jag frystorkade bär i lösvikt så plockade ihop en mix av de bär jag skulle ha i min granola. LYX! 

Medans min granola var i ugnen så spreds en ljuvlig doft av kardemumma i hela huset och Melvin kom och undrade om jag bakade bullar?! Ha Ha JAG baka bullar, typ händer en gång per år. Han smakade iallafall på granolan och sa att han också ville göra en egen då han inte ville ha kokos i sin. Så han gjorde också en omgång med de gryn och smaker han ville ha. Hur mysigt som helst att han ville göra en Granola. Så nu har vi en varsin Granola burk hemma. Han har väldigt mycket mer honung i sin mot vad jag har. Men man får ju göra som man vill.

Det är hur gott som helst att göra egen granola. Det blir billigare än att köpa samt att du kontrollerar innehållet bättre när du gör egen än när du köper. Man tager lite vad man haver och blandar ihop.


Här är min bas:

RECEPT GRANOLA:


4 dl havregryn

4 dl fiberhavregryn

4 dl dinkelflingor (eller de gryn du har så länge du har 12 dl totalt)


2 dl sötmandel (kan använda andra nötter, fröer)


1 dl cashewnötter (osaltade)

1 dl honung

1 dl vatten

1 dl olivolja extra mild (för att inte få smaken av olivoljan)

1 tsk kardemumma (kanel kan man också ha)

1 tsk vaniljpulver (kakao om man vill ha chokladsmak)

1 dl frystorkade bär (alt. torkade tranbär, gojibär, dadlar eller annan frukt)

1 dl kokosflakes

-Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

-Blanda grynen med grovt hackad sötmandel på en plåt med bakplåtspapper.

-Blanda ihop honung, olja, vatten, kardemumma och vaniljpulver i en skål och ringla det över grynen. Blanda runt.

-Rosta grynen i 15-20 minuter och rör om då och då.

-Ta ut grynen, låt svalna och blanda dem med bären (frukten) cashewnötter och kokosflakes

Jag äter helst min Granola med kvarg! Gott, proteinrikt och mättande!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons