BLOGGMENY

Marklyft är en övning som gör dig både starkare och bygger muskler.

Att köra marklyft med tunga vikter väcker något visst inom mig, jag förvandlas känslomässigt till ett rovdjur med en ferraris turbomotor som vi retar av mer power än en elefant. Jag fylls av lycka och lämnas kvar med en känsla av både power, lugn och eurofori efteråt. Jag måste få varenda lite muskel att samarbeta i kroppen och ta i så mycket så att det är omöjligt att inte släppa fram mitt uggly face, eller power face som jag egentligen kallar det.

Att ha 90 kg framför sig på en stålstång och bara släppa alla tankar som finns för att sätta fokus på att böja sig ner och bara dra upp stången med alla krafter som bara finns, det är inget annat än mäktigt!

Älskar känslan som infinner sig när mina händerna sakta greppar tag runt stången, att känna hur rovdjuret väcks inom mig och samtidigt som turbomotorn drar igång och bara vill maxa all kraft som finns och hjälpa rovdjuret att lyfta upp stången. Jag tar några djup andetag och känner hur motorn samlar kraft. Jag tar ett djupt andetag spänner till i magen, aktiverar buktrycket, böjer benen, sträcker benen, hittar känslan samt dragläget och sen släpper jag loss både turbomotorn och rovdjuret för att dra upp stången på 90 kg. Andas ut, släpper ner stången och samlar ihop krafterna igen för ännu ett lyft. Denna gång vibrerar benen av utmattning, kroppen säger “jag orkar inte” hjärnan säger “jo stången ska bara upp” turbomotorn har tappat sin kraft vid denna tidpunkt men rovdjuret har mer ork, blir förbannad, taggar till och stången är uppe för andra gången. När stången släpps så kommer ett stort adrenalinrus som snabbt sprids i kroppen. Mina skakiga ben fylls av värme, jag är andfådd av utmattning men fylls av lättnad, lugn och ro.

Denna känsla sitter sen kvar resten av dagen och jag lever på den länge under många dagar.
Som mest ha jag fått upp 95 kg i mark, har länge velat få upp 100 kg, men stången vill inte släppa. Jag tränar i och för sig inte fokuserat heller på att få upp 100kg och jag inser att om jag vill få upp just 100kg så måste jag göra en plan att träna efter. Eftersom man blir bra på det man tränar. Just nu är inte styrka fokus i mitt träningsupplägg så jag får hålla till tåls med 90-95 kg på stången tills vidare.

Annons

Lämna en kommentar