Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Dagens GrönaOkategorieratOkategoriseradeRawReceptvegetariskt

Gurkmeja och Ingefärsshot -Stark, antiinflammatorisk och beroendeframkallande

Kan man överdosera en krydda?

-Ja det är väl självklart att man kan liksom med allt annat. 

Är det ok att överdosera en krydda?

-Ja vem har det rätta svaret på det egentligen? Jag överdoserar friskt och ofta med 2 kryddor (eller 3 egentligen)

Ingefära, Gurkmeja (och Chilli!) Kan inte få nog och kan inte leva utan dem så är det bara. Som tur är är jag inte allergisk mot dem så därför är det ingen fara för mitt liv att överdosera dem så därför gör jag det. (Jo man kan vara allergisk mot alla de 3 kryddor)

Jag har ingefära i typ allt men oftast i mina juicer. Jag använder då oftast färsk ingefära. Torkad ingefära har jag mest i matlagning. (Kan utan problem äta en burk inlagd ingefära som godis, gör det inte men kan, just sayin)

Gurkmeja använder jag både färsk och torkad. Färsk är lite meckig då den färgar av sig så otroligt mycket. Får gå runt med gula fingrar i typ en vecka efter att jag har hållt på med färsk gurkmeja, men ja klart värt det. Torkad är mer lätthanterlig överlag. Men har det i både mat och juicer. Lite gurkmeja och dess fantastiska färg piffar vilken maträtt som helst färgmässigt.

Chilli mmm… älskar stark mat! Även chilli använder jag likväl färsk som torkad både i juicer och matlagning men mest i matlagning.

Ja som ni alla vet så är dessa kryddor antiinflammatoriska och fullproppade med nyttigheter. 


Igår morse så vaknade jag och kände att en förkylning var på gång, och jag har varken tid eller lust med att vara förkyld just nu (eller aldrig förresten, ha ha) Så det jag gör är helt enkelt att jag blandar min dundermedicin som tar bort förkylningen på studs. Funkar ALLTID för och på mig.

Gurkmeja och Ingefärsshot:

En bit av en färsk ingefära ca 5 cm 

En hel färsk gurkmeja ca 3 cm

Saften från 1 st citron.

Jag skalar ingefära och gurkmeja, mixar dem i en miniblender (du kan riva, hacka, mosa eller vad du vill) pressar i saften från citronen och mixar lite till.

Häller sedan upp detta i 2 st shotsglas och sveper. 

Det är starkt och känns hela vägen ner i magen. Om du inte gillar det starka så blanda ut med vatten eller kokosmjölk så blir det mildare. Då måste du även dricka en större mängd.

Bara några minuter senare känner jag hur förkylningen lättar på en gång. Det är verkligen en dundermedicin.

Idag när jag vaknade så mådde jag bra och utan förkylning men känner ändå att jag vill ha en shot så jag gör en ny omgång idag. Har blivit beroende av denna shot känner jag. Älskar hur det bränner i halsen, magen och jag  känner verkligen hur gott denna shot gör med mig.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons