Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mental TräningOkategoriserade

Konsten att ha en härlig dag

Visst vill vi alla ha underbara soliga glada härliga dagar med klarblå himmel och en stor värmande sol. Bara omge oss med glada positiva människor som alla berättar hur bra och snygg vi är?

Jag försöker så gott jag kan att skapa sådana här dagar för mig själv, jag försöker att se det positiva i allt, jag väljer att tänka glada positiva tankar, jag är tacksam för det lilla, jag försöker ge energi till min omgivning för att förhoppningsvis lyckas ge någon lite glädje. Jag försöker att se mina medmänniskor, att se dem och berömma dem för det de gör som är bra. Jag tror på energier, jag skapar mitt liv efter energier. Ja det låter flummigt men det funkar för mig. Jag försöker att bana in mig i de områden och bland de människor där det finns bra energi. Bra energi är glädje, för där det finns glädje där finns det lycka och såväl BRA ENERGI. Om det inte finns bra energi så gör jag det jag kan för att försöka skapa bra energi, jag ler och säger hej till människor. Jag ser och försöker att vara här och nu snarare än att leva i mitt förflutna.

Om man vaknar en morgon och vaknar med dåligt humör så har vi en tendens att ta med oss detta genom hela dagen, och det blir ofta bara värre och värre ju senare på dagen vi befinner oss i, känns det bekant?

Eller om vi vaknar en morgon och bara känner att vi är på topp, man vaknar och är glad, energisk och förväntansfull. Dessa dagar blir oftast bara bättre och bättre ju senare på dagen vi befinner oss, känns bekant?

Varför är det så då? Jo för att enligt mig så för vi vidare energin under resten av dagen och får den att bli större och större. Så om vi alla kan göra vårt bästa för att skapa oss själva en härlig dag genom att göra små enkla saker som att le mot en främling, säg hej till massa personer som du möter, lyssna mer än du pratar under en dag, beröm någon, sätt på dig din finaste tröja för att du känner dig fin. Ring en vän som du inte har pratat med på länge bara för att säga hej och höra dennes röst.

Det är egentligen inte så svårt att ha en härlig dag bara du bestämmer dig för att ha det. Men inget kommer gratis du måste själv skapa det. Börja nu!

 


Mer tips för att få fart på din energi och glädje:

-Gör 10 st knäböj nästa gång du ställer dig upp. Bra för din kropp och kanske kan du skapa lite uppmärksamhet runtomkring dig. Jag ska berätta en rolig liten historia om detta. Jag har en kund som jag gav i läxa att gör 10 st knäböj varje timme under kontorstid. 1a gången kunden ställde sig upp från sin kontorsstol och gjorde sina 10 st knäböj så började hens kollegor att undra vad som försigick. Sen när hen skulle sätta sig ned så gled stolen bakåt och hen satt där mitt på golvet och hela kontoret stormade dit och frågade hur hen mådde. Kunden satt och skrattade och berättade att hen bara gjorde sin läxa. Underbar historia tycker jag.

-Köp hem färska blommor och ställ på bordet hemma.

-Sätt på din favoritlåt och dans loss.

-Ät din favortimat idag och duka upp med levande ljus.

-Unna dig lyx i vardagen.

-Utmana kollegorna på en armhävnings challange, vem gör flest under 1 min. Strunta i om du vinner el inte, bara skapa mer aktivitet i vardagen.

-Nästa gång du ser att kollegan ska ex gå till kaffeautomaten, spring fram och säg “Sisten dit är en bajskorv” och börja springa, Ha ha det är alltid roligt!

-Dra igång en låt på högtalaren och utmana kollegorna på dansstopp. Dvs du säger att alla börjar dansa och när du pausar så ska alla stanna blixtstilla tills musiken börjar spela igen. Jag brukar göra detta hemma när jag vill få igång familjen, ok det är bara jag och min dotter Charlie som hakar på. Men en dag så tror jag att även min man Jocke och min son Melvin kommer att haka på. Jag försöker iallafall, och jag får roligt.

-Ta trapporna istället för hissen. Mer rörelse ger mer energi, enkelt!

JAG ÖNSKAR DIG EN HÄRLIG DAG!


 

Annons

2 kommentarer

  1. Toppen då spred jag glädje till någon 🙂
   Nu är det din tur att sprida glädjen vidare.
   Ha en underbar dag
   //Mille

Lämna en kommentar

Annons
Annons