Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

En vanlig helg i vårt liv

En lugn hel helg utan planer såg jag framför mig, en helg att varva ner, bara göra ingenting och chans att ta itu med sånt jag annars inte hinner, men det blir helt enkelt aldrig en helg utan planer i mitt liv.

En helg utan planer innebär alltid jobb, fotbollsmatch, träning, foodprep, gymnastik, skjuts hit och hämta där osv osv.

När jag nu sitter här på måndag morgon och summerar helgen och funderar över vad som hände med helgen utan planer, varför sitter jag här och inser att jag inte heller en helg utan planer hann röja och städa i garderoben, åka med grovsoppor till återvinningen, ordna med alla papper så att det blir ordning och reda, städade, fixade iordning på tomten, bara satt och gjorde ingenting, läste en bok m.m

-Jo för att det är så helt enkelt att det vardagliga i vårt, min familjs liv är fyllt med aktiviteter av alla dess slag. Varken jag eller min man Jocke jobbar 9-5. Vi är båda egna företag och jobbar med människor Jag som PT, Cocah, kostrådgivare och min man som VD för ett nystartat vårdföretag som han för övrigt har byggt från grunden och idag inte ens 1,5 år senare har 7 st anställda, det växer och utvecklas varje dag. Jag är så förbannat stolt över honom! Jag jobbar också mycket, många av mina klienter vill ju helt träna kvällar och helger (då de inte jobbar såklart) Så jag måste pussla ihop mina tider och anpassa tider där jag kan jobba så att det funkar både för min familj och även för mina klienter. Så jag jobbar mycket kvällar och  helger.

Lördagar jobbar jag i princip alltid på gymmet med klienter. Så även denna lördag. Så här kommer en summering av min helg utan planer:

Lördag startade med jobb 10-11 PT klient, 11-12 tränade jag själv ett benpass, 12-12:30 Hårmineralanalysklient. 13:30 startar Charlies gymnastik, han hem till kl 13:15, hämtade Charlie, kysste min man som i sin tur åkte iväg till sitt jobb, åkte iväg till gymnastiken med Charlie. Direkt efteråt åkte vi till affären för att handla lite mat för veckan som kommer. Hemma vid 15:30. Satte mig ute på altanen med datorn och hade Charlie lekandes på gräsmattan samtidigt som jag pluggade. Jag håller på att utbilda mig som Holistisk Livsstilscoach.  Lekte lite om vartannat med Charlie så egentligen blev varken plugg eller lek särskilt närvarande. Började istället att laga mat. När jag lagar mat så lagar jag alltid mycket mat på samma gång, jag preppar mat inför veckan och portionerar i matlådor.

Lördag kväll skulle Melvin sen hem till en polare, där flera polare skulle mötas, fick också vetskap om att de var ensamma hemma. Hela jag skakar ju då av oro och rädsla. Jag försöker kolla med Melvin när han ska vara hemma och jag vill att han ska lära sig att ta ansvar. Säger han en tid så ska han vara hemma den tiden. Får till svar att det går en buss kl 00:14 (här får jag ju en chock eftersom jag lite fortfarande ser Melvin som mitt lilla barn och inte riktigt kan inse att han är stor och ska förberedas inför vuxenlivet. Men jag hör mig själv säga ok till det, men då får han verkligen se till att ta den bussen. Strax innan kl 12 så kommer Jocke min man hem, och Melvin har då börjat smsa och frågat om han får sova kvar i huset där han är med sina kompisar som inte har föräldrar hemma. ALDRIG I LIVET att han får samt att han har  ju sagt att han ska ta bussen hem så det blir argumentet för att finta att vi inte vågar låta honom sova där. Har man sagt en tid så har man. Mycket tjafs och diskussion på sms sker ett tag. Melvin slänger till med argument som “Det är mörkt och jag hittar inte härifrån” Kl är nu strax efter kl 00, och han kommer helt enkelt inte att hinna med bussen hem, så jag åker för att hämta honom. Till en adress jag inte hittar till på en väg där de bygger om så vägen är avstängd så jag får åka runt typ hela Ingarö för att komma fram till adressen där han är mitt i skogen mitt i natten mitt i mörkret. As förbannad var jag, skrek gjorde jag, dåligt samvete fick jag.

Går och lägger mig och inser att ja det är nog så här jag kommer att spendera mina helgkvällar/nätter nu ett par år framöver. Hämta Melvin någonstans, sitta hemma uppe och vänta på att han ska komma hem nykter, hel, glad, i tid, fylld av livserfarenheter. Ligger och grubblar på detta ett tag och somnar alldeles för sent.

Söndagmorgon åker Jocke och jobbar igen, jag och Charlie åker iväg till gymmet, jag ska träna med Veronica och Charlie ska leka i barnrummet (barnpassningen). Jag har matchat in min gymtid så att jag samtidigt ska lämna Melvin på klubbhuset för han ska åka och spela fotbollsmatch i Solna. Efter gymmet så hem och slänger i både mig och Charlie mat, duschar och sedan iväg med Charlie till hennes kompis. Hinner precis dit när Melvin ringer och har kommit tillbaka på Ingarö igen efter matchen, så han måste hämtas upp. Lämnar Charlie och åker iväg för att hämta Melvin, släpper av honom hemma. Pratar lite om hur matchen gick. Passar även på att jobba lite eftersom jag inte har Charlie där bredvid som alltid vill ha uppmärksamhet. Perfekt hinner skapa och skicka träningsprogram och kostprogram till en ny PTonline kund, samt även fylla i alla papper för att kunna skicka iväg en håranalys åt gårdagens hårmineralanalysklient. Tillbaka sen till Charlies kompis för att fika med föräldrarna. 

Å här fastnar jag länge, flera timmar sitter jag och mamman och samtalar om livet om hur det är att bo på Ingarö med eget avlopp och allt vad det innebär, vi pratar om kost, träning, resor, uppfostran, värderingar, bakning, supermat, hälsa, sjukdomar m.m Ett underbart samtal där jag inser och känner att jag är vuxen, erfaren och har så enormt mycket livserfarenhet, bra värderingar och framförallt en helt underbar fantastisk familj. Jag åker hem med Charlie till Jocke och Melvin fylld av glädje, tacksamhet, stolthet och lugn. Charlie äter mat, sedan nattar jag henne och berättar en saga.

Princesskompisarna
Princesskompisarna
Jag äter mat med Jocke medans Melvin sitter och äter på sitt rum som han brukar göra.

En helg utan planer är aldrig en helg utan planer. När jag säger planer så menar jag kanske mer inplanerade aktiviteter som inte tillhör det vardagliga livet som middag med vänner, en utflykt till något museum eller liknande. Vi har sällan planer eftersom det finns egentligen inte tid för det. För vårt vardagliga liv sker 7 dagar i veckan dygnet runt. Vi älskar det, vi trivs i det och vi mår så förbannat bra i det! Vi kombinerar socialt umgänge med aktiviteter som är vårt vardagliga liv helt enkelt.

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons