HIMMEL vad god kladdkaka som jag har kreerat!
Hittade ett spännande recept på en av mina favoritbloggar http://www.greenkitchenstories.com/recipe-index Jag inspirerades och hittade på min egen variant av nyttig kladdkaka som jag proppade med proteinpulver, Caseinpulver.
Jag hade rödbetor i, och nu kan man ju fråga sig om det fullständigt snurrat i mitt huvud. Men jag har fått lite dille på den fantastiske betan och testade. Resultaten blev en nyttig och saftig kladdkaka.
Ingredienser:
Färska rödbetor
Kakao
Mörk choklad (85%)
Bakpulver
Caseinpulver (el kokosmjöl, mandelmjöl el dinkelmjöl)
Agavesirap
Kokosolja
Ägg
Himalayasalt
Kokos
Sätt ugnen på 150 grader (varmluft) 175 grader utan varmluft
Blanda 3 dl Caseinpulver choklad eller (3 dl kokosmjöl, mandelmjöl el dinkelmjöl)
2 tsk bakpulver,
5 msk kakao,
1 krm Himalayasalt
Värm 1 1/2 dl kokosolja,
1 1/2 dl Agavesirap,
Lägg sedan i 75g mörk choklad i den varma blandningen
Medans chokladen smälter (ej koka) så skala och riv 300g färska rödbetor (3 dl = ca 3 st betor) finriv dem
Vispa lätt upp 4 st äggvitor (eller 3 hela ägg)
Blanda i äggen i den varma röran och sedan lägger du ner de finrivna rödbetorna. Blanda ihop den blöta blandningen med den torra blandningen.
Smörj in en ugnsform med kokosolja och “bröa” den med kokos.
Häll smeten i formen och sedan in i ugnen i 35 min
Njut!