RAWFOOD CHOKLADMOUSSE TÅRTA
Att njuta av en god chokladtårta som är skapad utan socker och med naturliga ingredienser samtidigt som den innehåller bra näring med en gudomlig smak, är ju nästan för bra för att vara sant.
Min älskade fantastiska dotter fyllde 4år i tisdags och då skapade jag en fantastisk god tårta. En tårta att äta mitt i veckan, en rawfoodtårta som är superenkel att göra och med smaker som får hela kroppen att slå frivolter av lycka och tillfredsställelse.
Botten:
2 dl hasselnötter
2 msk kakao
10 st dadlar
1 msk citronjuice
1 msk vatten
En nypa havssalt
Chokladmoussen:
2 avokados
2 msk kakao
6 st dadlar
1 tsk vaniljpulver
1 msk citronjuice
En nypa havssalt
Gör så här:
Mixa hasselnötterna, fortsätt sedan att mixa de urkärnade dadlarna och sedan mixas alla ingredienser tillsammans.
Lägg upp blandningen i en form, jag la ut den i en glasform.
Mixa sedan de urkärnade avokadona. Mixa i dadlar. Fortsätt sedan med resten av ingredienserna. Lägg upp moussen över botten och ställ i kylen minst 1 timme så att tårtan sätter sig.
Innan servering riv lite clementin eller apelsinskal med ett zestjärn och dekorera med clementin eller apelsinskivor.
Barnen älskar denna!