Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
OkategorieratOkategoriserade

Rörelse i vardagen

All aktivitet räknas! All rörelse är träning så försök få in mer träning, rörelse, aktivitet i vardagen. Ju mer du rör på dig desto mer jobbar din kropp. För de flesta är det inte timmarna på gymmet som ger resultat utan den totala aktiviteten per dag som gör skillnad.

Ex tänk att du är stillasittande mestadels av tiden. Du går 10 steg till bilen och åker bil hela vägen till jobbet och sen tar du hissen upp till kontoret och där blir du sittandes fram till lunch och då det är mycket att göra så äter du även lunchen framför skrivbordet och blir sen sittandes där framför datorn till kl 17. Då är det dags att ta hissen ner till garaget och sätta dig i bilen hela vägen hem. Du lagar mat och sedan sätter du dig utmattad i soffan resten av kvällen. MEN du tränar 2 ggr per vecka! BRA, men dessa 2 timmar ger dig ingenting så länge din vardag liknar ovan beskrivning. 


Om du oturligt känner igen dig här ovan så behöver du tänka mer vardagsträning. Tips till dig: Skapa en vardagsaktivitetslista med 50 olika aktiviteter att välja mellan och utföra några varje dag. Ta trapporna, gå av en station tidigare, städa mer hemma, gör 10 st knäböj varje gång du reser dig från en stol, starta varje dag med 10st armhävningar, innan du ska kolla i telefonen så gör 5 st upphopp, försök att skapa mer aktiviteter där du rör på dig mer. Allt räknas! Här lite ex på mer aktiviteter som du kan göra utomhus.


Jag lever ett liv som är väldigt rörligt, jag skulle snarare behöva en aktivitetsklocka på armen som påminde mig om att vara stilla en stund. Men det är för att jag får energi av rörelse och aktivitet. 

Jag är också en person som inte tycker om att göra tråkiga saker och det är mycket som är tråkigt men som går att göra roligt bara genom att ändra tankesättet. Så allt som är tråkigt försöker jag se om jag kan få in träning i för att göra det lite roligare. För träning är det roligaste jag vet. Ex Idag när jag fyllde jag på vedförrådet inomhus så la jag in lite springintervaller upp för berget för att hämta veden. (7 vändor a 50m) Det gjorde hela aktiviteten till ett svettigt träningspass samtidigt som jag gjorde lite nytta. Bra grej! 


Avslutade med lite takskottning också för att aktivera coren ännu mer.

Tidigare idag var vi även iväg i pulkabacken ett tag. Så tänk bara aktivitet och fyll din vardag och dina helger med massa härliga bra aktiviteter. 

KOM IHÅG: allt som är tråkigt går att göra roligt om du tänker träning. (När jag städar så ser jag till att göra extra stora rörelser just för att jag tänker träning, när jag plockar in och ur diskmaskinen så kan jag göra små hopp emellan eftersom jag tänker träning, när jag borstar tänderna så gör jag samtidigt några knäböj, när jag bär matkassar så brukar jag curla dem likt en bicepscurl medans jag går)

Allt räknas!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons