Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Allt detta prat om att ha balans i livet. Vi matas dagligen med hur viktigt det är med balans i livet, och det är viktigt. Eller jag skulle nog vilja ta det så långt som att säga att det är grunden till välmående. Men vi tar oftast lite för lätt på orden och tror att denna balans bara ska komma och infinna sig i våra liv. Det stämmer tyvär inte. För att skapa balans i livet så krävs det både planering och engagemang.

Jag själv får jobba hårt för att både nå, ha och bibehålla balans i mitt liv. Jag försöker lyssna på kroppen mer än hjärnan. Jag ska berätta hur jag gör för att skapa (läs skapa för det är verkligen något som jag skapar, det är inget som bara finns där) balans i mitt liv. Ex Igår: 

Jag har jobbat mycket en period nu och varit borta många både kvällar och helger. Vilket gör att jag missat dyrbar tid med min familj. På torsdag kväll kände jag mig trött i både kroppen och i hjärnan så jag bestämde mig för att ha Charlie hemma från förskolan under fredagen för att bara vara hon och jag. Ni vet att det går dagar i min vardag där jag inte träffar henne mer än på morgonen vilket blir Max 1 timme. Jag jobbar många sena kvällar och kommer hem när hon sover. Så att skapa (läs igen skapa, då det är något som jag verkligen skapar) dagar med kvalitetstid bara hon och jag är oerhört viktigt för att få balans i mitt hjärta.


Jag har fredagar som min admin dag det är då jag tar hand om allt administrativa som fakturering, bokföring, marknadsföring, planering, skapa kost-och träningsschema till mina klienter, uppdaterar i CRM systemet så att jag håller koll på mina kunder m.m Det är också den dagen jag faktiskt ger mig mer tid till träning. Här lägger jag även mitt tuffaste träningspass (ben) och jag tar mig tid till att träna länge och att träna utan att passa en tid. Otroligt avkopplande och viktigt för mig.

Å JA jag har otroligt mycket att göra denna fredag, ligger efter med mycket. MEN familjen är viktigare och nu när jag känner att jag inte har haft så mycket tid med min älskade dotter så prioriterar jag tid med henne. Jag prioriterar även tid för att upprätthålla balansen. Mycket jobb balanseras med familjetid.

Så jag släppte allt, tog ledigt från förskolan och åkte in till Junibacken. Där lekte vi runt ett bra tag och tittade även på en teaterföreställning. Efteråt så åkte vi och fikade, åt en jättegod chokladkaka. Vi hann även med lite shopping, vi dansade och sjöng när vi gick hand i hand längs gatorna, vi skrattade och flamsade. Vi hann även med en promenad längs med vattnet som även involverade lite springtävlingar. Så mysigt att bara få vara själva Charlie å jag. En riktig mysdag! 


På väg hem så köpte vi lite god mat som ostron, salmalax och champagne. Det blev även jordgubbar och marabou choklad. 

-Ja jag dricker alkohol det är inte ofta och när det sker så föredrar jag kvalitet, älskar champagne. Å ja jag äter onyttig mjölkchoklad som är full av socker och jag älskar det, MEN jag äter det inte ofta. BALANS!


Ex på delar att se till att skapa balans inom:

Mat:

-Ät hälsosam mat till 80% av allt som du stoppar i munnen, men tillåt upp till 20% att vara lite mer ohälsosamt. 

Jobb:

-Acceptera inte 80 timmars arbetsveckor. Du är värd så mycket mer än bara ett jobb. Skapa pauser, planera in tid då du inte jobbar. För den tiden kommer inte bara, DU måste skapa den.

Socialt:

-Det är lätt nu när våren kommer att vi bokar upp oss med middagar hos våra vänner och släktingar. Det är ju fantastiskt härligt, MEN med mycket jobb och hektiska vardagar med ett trassligt vardagspussel så är det lätt att det blir för mycket av allt. Planera in en dag då och då utan planer och bara ta dagen som den kommer. Andas, finn lugnet, skapa lugnet.

Pengar:

-Visst är det härligt att slösa, att bara spendera pengar utan att kontrollera varje lite krona. Men vi är många som inte har dessa ekonomiska förutsättningar. Men spara ihop lite pengar för detta ändamål, en buffert som du en dag bestämmer att du tar x kr ifrån och bara spenderar på precis vad du vill. Planera inte vart dessa pengar ska gå utan spendera dem bara. När de är slut så är de slut. Gör då ingen analys i om det var bra eller dåliga inköp eller utgift. Utan njut bara av känslan att ha möjlighet att spendera pengar. 

Naturen:

-Jag tror att de flesta av oss Skandinavier får alldeles för lite frisk luft. Speciellt nu när vi alla jobbar mer och mer och har fullt upp med vardagspusslandet så tror jag igen på att skapa pauser och bara ge sig ut i naturen. Att vara ute i solen och andas frisk luft gör verkligen under på alla sätt och vis. Men när du är ute, stanna upp och njut av den rena friska luten, känn hur du syresätter kroppen, att pulsen går ner, känn hur pulsen går ner och skapa ett lugn i ditt inre.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons