Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
OkategorieratOkategoriseradeTräning

Galen träningsvärk i rumpan

Jag har haft en lugn och underbar jul på alla sätt och vis. Har inte stressat upp mig och tokhandlat mycket julklappar, faktum är att vi nog aldrig har handlat så lite julklappar som iår. Våra barn har allt de behöver så de fick minimalt med julklappar. Har inte lagat en enda liten julrätt här hemma, är inte jätteförtjust i julmaten äter i princip bara lax, ägg och köttbullarna med potatis.

I princip har vi bara myst hela familjen, lagt undan telefonerna ett par dagar och bara umgåtts.


På julafton så var det fint väder och sol så jag startade min julafton med en liten löprunda. Tanken var att jag skulle springa 5 km på 25 min men jag ville springa mer så jag bestämde mig för att springa 1 mil på en tid under 55 min. Jag kanske har sprungit 1 mil totalt 3ggr i mitt liv tidigare och sist var nog över 10 år sen.

Det kändes bra och jag lyckades springa 1 mil på 53 min. Otroligt stolt över den prestationen. Var dock helt trasig i kroppen efteråt med krampande vader. Blev så sliten efter detta pass så jag var tvungen att helt vila från träning i 2 dagar efter. (Telefonen dog 200m från huset så jag sprang faktiskt 10k och la till 1min på tiden så allt stämmer)


Igår var jag helt återhämtad och kände mig stark, pigg och fräsch i kroppen så jag körde ett mastodont benpass.

Benpasset: Började med djupa knäböj med stopp i bottenläget. Jobbar i långsamt tempo och fokuserar på kontakten i benen. Pressar ut knäna och verkligen söker kontakt i gluteus och spänner rumpan så mycket jag kan i toppläget innan jag vänder nedåt igen.

Körde 1 set med bara stång i 30 reps för att få in rätt rörelse och känsla. Körde 2 set a 10-12 repetioner på vikten 50kg. Körde ytterligare 3 set med 8-10 repetioner på vikten 60kg. Långsamt tempo och hela tiden djupa böj med stopp i bottenläget. Avslutade med ett sista set med 50 kg och körde 12 repetioner. Detta skapar sjukt bra kontakt i både benen och rumpan.

Körde vidare med enbens bensparkar. 15 sparkar per ben i totalt 4 set. Långsamma och fokus på kontakt, Hej mjölksyra!!!

Sen la jag mig i benpressen och jobbade upp vikterna till 300 kg och det blev totalt 8 set här.

Avslutade med ett superset som jag kom på under passet.  Utfallsgång med kettlebell som jag gjorde i ca 20 steg sedan stannade jag och gjorde raka marklyft fast där jag i bottenläget för fram kettlebellen lite grann och sedan tillbaka. Detta skapar lite extra drag i baksida lår då du måste spänna till ordentligt för att hålla emot, samt att du får bak rumpan lite till och bättrar på kontakten både i gluteus och hamstrings. (du kan lika gärna använda hantlar, men jag tycker att KB är skönare att hålla i)

Helt galet vilken kontakt jag fick och benen skakade av utmattning. Resultat idag = En helt galen träningsvärk!

Testa detta jag lovar att du kommer gilla det!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons