Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Adventstider och saffran i mängder. Jag älskar saffran och speciellt lussebullar. Är egentligen inte så mycket för sötsaker men just lussebullar skulle jag kunna föräta mig på.

Jag bakade vanliga hederliga lussebullar igår med både socker och mjöl i. De blev supergoda men jag är ingen mästarbagare så visar ingen bild på mina egna bullar då de ser as fula ut men det är smaken som räknas. (Receptet och bild tog jag från Leila)


Nu kanske du undrar hur detta hänger ihop med mitt s.k tränings och hälsoliv?

-Jo jag äter allt i princip men jag äter det inte jämt och heller inte ofta. Så jag tog 2 st lussebullar och bestämde mig för att sen får det vara bra helt enkelt. Det är absolut ingen fara att äta en bulle då och då utan faran är när det blir 2-3 st per dag eller varannan dag i kombination med massa andra onyttigheter 

Jag älskar också att äta rawbollar. Sånna här smarriga bollar som görs på nötter och dadlar som bas. Så jag gjorde även himmelskt goda saffransbollar. De är så söta och mäktiga i sig så det räcker med en liten boll då och då för att njuta samt att du då får i dig bra näringsrika ingredienser. Perfekt istället för en lussebulle framåt när familjen mumsar lussebullar, så kan jag njuta av en saffransboll. 

Men låt dig inte luras av dessa nyttiga bollar då även en för stor mängd av dem lätt blir kcal överskott som lagras lätt i dina fettdepåer.

Så ät lagom av allt och njut av det du äter.


Receptet på saffransbollarna:

2 dl cashewnötter 

14 st urkärnade färska dadlar

1/2 tsk vaniljpulver

0,5 g (1 pkt) saffran

1 dl kokos

+ ca 1/2 dl kokos att rulla bollarna i

Börja med att mixa nötterna i en mixer, tillsätt sedan dadlarna och kör några varv. Sedan i med resten av ingredienserna.

Rulla till bollar, rulla i kokos och njut!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons