Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
OkategoriseradeTräning

Marklyft- världens bästa gymövning

Marklyft är en övning som tränar enormt många muskler i kroppen. En bra basövning att använda. I denna övning så tränar man både styrka och stabilitet.

Marklyft är den övning som tränar i princip hela kroppen. Att regelbundet träna marklyft kommer garanterat att ge dig helt nya resultat och framsteg i din träning. ALLA borde träna marklyft. Man blir inte stor bara för att man tar i lite i denna övning, så var inte  rädd för att ta i.

Men det är många som har en stor rädsla för just denna övning. Att träna felaktigt i marklyft har en oerhört stor skaderisk på många delar i kroppen, men framförallt förslitningsskador och ryggen. Så ta hjälp här av en PT i gymmet. Teknik är A och O i denna övning och tekniken måste sitta innan man kan börja lassa på med vikter. Det bästa är att ta hjälp på riktigt för att lära sig tekniken istället för att “googla” sig till rätt teknik.

Min åsikt är att man tränar tungt i marklyft, dels för att det är stora muskler som tränas, samt att det är oerhört många små hjälpmuskler som lätt blir trötta vid många repetitioner, och då tappar man lite nyttan och alla BRA saker med denna ultimata gymövning. Men det är bara min personliga åsikt.

Jag brukar bygga upp med tyngre och tyngre vikter per set och färre och färre reps när jag kör denna övning. Och nu var det ett par månader sen, då jag inte kan träna med rätt teknink nu under graviditeten.

Men snart, snart skall jag köra igång med marklyft i 2 pass i veckan. Både vid rygg och vid benpasset tänker jag köra.

Happy Training and train safely!!!!!!!

Se bara alla muskler som är involverade

 

 

 

 

 

 

 

 

Raka Marklyft mer fokus på benen

 

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons