Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Svenskor är tredje bäst på barnafödande

Läste just i Metro att vi i Sverige är 3e bäst på att föda barn.

Jag ser rapport efter rapport att vi nu är på väg in i en babyboom i Sverige, eller i varje fall i Stockholm. Här är en från Svd, som säger att var 4e nyfödda svensk är född i Stockholm.

Det är lustigt det där. Jag fick ju mitt första barn för snart 11 år sen (23 dec)

Ja med samma man som jag än har idag. Och alla mina vänner har både 2 och 3 barn idag, fast vi var först med att få barn. Så min tanke var ju att jag kommer att vara ensamast i världen när jag ska vara på mammaledighet. Men jag har ju massor av vänner omkring mig som får barn, och det känns som att typ var och varannan är gravid. På jobbet är vi 7 st av nästan 90 som är gravida just nu. Så ja absolut är det en ny babyboom på väg.

Det är med blandade känslor jag nu närmar mig min mammaledighet, det är bara 2 veckor kvar. Dels så känns det trist att lämna jobbet, jag gillar verkligen mitt jobb. Sen längtar jag oerhört mycket till att få börja träna igen på riktigt, att få ta i och köra slut på kroppen. Sjuk man är, men jag har verkligen saknat det de senaste månaderna.

-Ja jag börjar nu också på att se fram emot att träffa den lilla, hur ser hon ut, hur kommer hon att vara, hur kommer det att vara med en liten igen?

Känner att jag börjar på att bli klar med allt på jobbet, har en bra överlämning, men det känns läskigt att försvinna från arbetsmarknaden under 1 år. Men jag ska ta detta år off och bara njuta av detta tillfället.

Jag har under min graviditet inte ägnat så stort fokus åt just graviditeten. Mycket för att jag har velat bevara fokuset på mig själ, samt att jag hat mått toppenbra hela graviditeten så i stort sett har jag kunnat leva som vanligt. Nu på slutet brukar man vanligtvis ha krämpor som vätska i kroppen, ont i fötterna, ont i ryggen, trött m.m m.m

Men jag har inget av det. Jag börjar på att få förvärkar, som trycker nedåt och börjar kännas lite mer för var dag som går. Inga värkar som att det är på gång utan vanliga övningsförvärkar. Mina värden är tipp topp och har varit det hela tiden. Jag är bara mer otymplig och kan inte röra mig som jag vill riktigt. Men annars e det mesta som vanligt 🙂

Här är en fin liten kampanj som vi just nu har på Nickelodeon (där jag jobbar) där man kan ladda ner en fin  pysselbok som handlar om barns rättigheter. Ta en titt vett ja

 

 

 

 

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons