Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Fitness = Extremesport och reaktioner

Jag sliter fruktansvärt hårt för att få min kropp dit jag vill. Jag planerar min mat, jag t.o.m väger min mat. Varje träningspass planeras in i kalendern för att inte “missas”. Absolut visst är det både en kroppsfixering och ätstörning i sig. MEN, jag gör det inte av tvång eller för att jag är missnöjd med min kropp. Det här är min hobby, min sport som jag gör en elitsatsning inför.
Att ha som mål att tävla i Body Fitness kräver sin tid och planering. Det är en EXTREM sport och inte alls efter de hälsosamma normerna. Det har jag heller aldrig påstått. Jag gör det för att jag älskar det, jag njuter av att träna så hårt att det gör ont i kroppen. Jag älskar att ha stenkoll på varje litet gram som jag stoppar i mig och faktiskt se och känna skillnaden som varje gram gör. Jag älskar att se förändringen i kroppen.

För varje dag nu så blir jag mer och mer vältränad. Fettet reduceras och muskelkonturerna visar sig. Jag mår toppen och har enormt mycket energi. Jag mår bra i mig själv och jag gillar min kropp.
MEN bara för att jag lever ett extremt konstigt liv i mångas ögon så förstår jag inte varför det ger er rätten att vräka ur er era tankar om hur jag ska leva mitt liv. Jag har valt att inte ta åt mig av allas expertråd om dittan och dattan, jag förstår att alla är olika och tänker olika och har full respekt och förståelse för det. Jag talar om kommentarer som:
– Mille, tycker du att det är snyggt med så där mycket muskler? Det ser inte klokt ut.
“Nu räcker det med muskler Mille, annars blir det fult”
“Man måste njuta av livet också, att äta sådär är inte att njuta”
“Men vad gör en kaka eller 2 du som tränar så mycket”
“1 glas vin är ju bara nyttigt, och du blir ju inte bakfull på ett glas så du kan ju träna ändå. Ta ett”
“Man måste vila. Det är farligt att träna sådär mycket”
“Du måste träna med lättare vikter för att få långa och fina muskler”

Vad är det som ger människor rätt att vara experter inom träning?
Varför är det ett sådant laddat ämne?
Och varför har människor rätt att fritt häva ur sig kommentarer om hur jag lever mitt liv bara för att träning är en stor del av det?
Jag säger ju aldrig till någon att de borde träna mer, äta bättre, dricka mindre för att de är tjocka och slappa. Varför skulle jag? Det är var och ens eget val att leva det liv man vill. Är man missnöjd med sitt liv? Gör något åt det eller var bara tyst!

Jag är trygg och trivs med mig själv.
Fantastisk stolt över att jag får detta extrema liv att fungera i vardagen med jobb, familj och vänner.
Jag är stolt över resultatet så här långt.

Såklart är det många som säger fantastiska saker och hyllar min livsstil. Ord som ger mig ännu mer energi och motivation. Ska förtydliga och tillägga att det mestadels är fina och bra saker som jag får höra.
Jag älskar er pepp, jag älskar att motivera och inspirera!
Fortsätt hejja!

Det är långt kvar och mycket som kommer att hända med kroppen.

20140629-083939-31179334.jpg
8 veckor mellan dessa bilder!

20140629-084053-31253501.jpg
Magrutorna börjar att synas 🙂

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons