Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

Att lyssna på kroppen

I fredags när jag kom hem så kände jag bara att all ork försvann, det bara rann ur mig. Charlie (min dotter) har varit sjuk nu typ i 3 månader i sträck, 3 olika förkylningar och hon har precis blivit pigg och kry däremellan i typ någon dag sen har nästa sjukdom/förkylning krokat i. Stackarn! Men detta betyder då att i perioder där hon är som mest sjuk så hostar hon till förbannelse, hon hostar tills hon kräks och dessutom hela nätterna. Så natten till i torsdags och fredags så sov jag max 40 min i sträck.

-Jo visst är min underbare man uppe och hjälper till, men vi måste turas om och jag brukar ta helgerna medans han tar veckorna. Då jag jobbar i veckorna och han är hemma. Men nu så höll hon oss båda vakna i torsdags och jag tog fredags natten. My goood vad trött man kan bli, och när jag väl släpper efter och verkligen känner in tröttheten då typ stupar jag. Jag hade så lite ork att jag knappt orkade gå ens. Jag var liksom helt utmattad.

Inte så konstigt då jag tränar så mycket och hårt som jag gör och dessutom med lite kaloriunderskott, då blir kroppen känslig. Min man Jocke säger ju att jag är träningsnarkoman, och när jag lägger av att träna 1 dag så pajjar kroppen ihop, ha ha. Jag tror ju mer på sömnbrist. Men jag lyssnade på kroppen och tog 1 vilodag. Ingen idé att pressa den hela vägen in i kaklet och veta att den kan pajja där och göra så att jag måste vila en längre period. Det är viktigt att lyssna och känna sin kropp. Återhämtning är extremt viktigt för att hålla kroppen i form.

Söndagen blev lika dan, kände mig matt, yr, orkeslös och bara totalt utmattad. Så det blev en vilodag där med.

Natten till idag så kände jag att en förkylning var på g, men en mild variant, ingen allvarlig. Jag hade bokat ett lunchpass på lunchen idag. Performance Hi -Intensity på Sats. Det är ett sånt grymt bra pass. Man tränar uthållighet, kondition och jobbar upp sin totala uthållighet.

“Prformance™ Hi-Intensity är en högintensiv klass där vi arbetar mycket med förflyttning av kroppen (och ibland utrustning), en längre sträcka på kortast möjliga tid, för att uppnå både förbättrad hjärt-/lungkapacitet och uthållighet. Läs mer här 

Idag bestod passet av:

Team Challange – Man jobbar 2 och 2 och så mycket som möjligt på 25 min.

2000 m rodd. Man ror 500 m, sen byter man. Så totalt 1000 m rodd.

100 wallballs till varandra

100 Russian twist

100 armhävningar

100 Utfall

100 Burpees

 

Efter rodden så kände jag att mina lungor hade förstorats så enormt mycket. Jag kände av förkylningen i kroppen och var darrig och skakig. Nästintill svimfärdig, men det var bara köra på Ha ha. Har för mycket vinnarskalle för att ge upp.

Man kan typ säga att jag var på gränsen till att svimma efteråt.

Ok kanske inte det smartaste passet att starta med, men jag kände mig bra och energifull i kroppen INNAN jag startade.

Nu  1 timme och 30 min efteråt så känner jag mig helt återställd.

Så förbannat bra pass, och du kör verkligen skiten ur dig själv 🙂

roddmaskin655 utmattad

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons