Scones
Brödbak startar jag denna soliga Fredag med.
Jag är löjligt förtjust i Scones på alla sätt och vis. Det är gott, går snabbt och är mättande.
Att sedan få njuta av nybakade Scones med smält ost ute i solen är ju en helt underbar start på dagen!
Jag bakar med Grahamsmjöl och havregryn för att få in lite mer näring och krisp i dem.
Här är mitt recept:
Scones på filmjölk och havregryn
Ger mjuka men krispigt goda scones!
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
75 gram smör
5 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg. Jag blandar ihop segen med händerna.
Dela degen i 2-4 bitar och platta ut till runda kakor, beroende på önskad storlek. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!