Smarrig Fläskfile
Sonen är med en kompis och seglar hela veckan, så det är bara jag och mannen hemma. TOMT är vad det är, helt toooooomt.
Det är härligt att det äntligen är värme på kvällarna så att man kan grilla och äta ute efter. Vi testade att grilla Fläskfilé på ett nytt sätt igår.
Gör så här:
*Rensa bort ev senor på köttet.
*Gör ett snitt i mitten av köttet så att det blir en ficka som du kan fylla med den härliga smaksensationen , passa så att du inte skär rakt igenom bara.
*Bred först ett lager tomatpesto i fickan, sedan trycket du ut 200g fetaost i ett lager och tillagat ett lager basilika som du sen saltar och pepprar samt ringlar olivolja över.
*Vik ihop och fäst ändarna med tandpetare.
*Olja in köttet med lite rapsolja eller annan glaze du gillar så det inte bränner vid på gallret.
Nu är köttet redo att kasta på grillen!
Receptet är hämtat från Jessica Westergård här
Jag serverade med Färskpotatis i ugn samt Westerberg sås till.
Westerberg sås:
* Lätt Creme Fraiche en burk
* Chilli sås (efter smak)
* Vitlöksklyfta pressad
* Aromat
Hur smarrigt som helst