Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Träna efter kejsarsnitt

Råden om hur man ska träna efter förlossning och kejsarsnitt finns det en grundregel att följa. Jag följer inte dem då jag är otroligt träningsvana och känner min kropp utan och innan. Samt att jag har fött 3 barn och vet vad kroppen går igenom nu när den skall återuppbyggas. Jag tränar efter MIN känsla och litar på den. Jag skyndar inte utan tar det lugnt och fokuserar på att stärka inifrån och ut.

Efter kejsarsnittet så har min kropp återhämtat sig riktigt bra. Jag var uppe på benen redan 6 timmar efter operationen. Hade ingen smärta alls men jag kände av det. Jag har ändå tagit det lugnt. Inte alls burit mer vikt än Lionel. Jag ser till att häva mig upp på sidan med stöd av armen när jag går upp ur sängen även om det inte smärtar. Jag tar mig upp ur soffan försiktigt och är bara extremt noga med att inte aktivera magens muskler på oönskat sätt. Ett önskat sätt att använda magens muskler är att aktivera de inre musklerna genom att “suga in” magen nerifrån och upp. Samt bäckenbottenövningar.

-Ja rent krasst så kniper och suger jag in magen flertalet gånger varje dag.

Annars är jag väldigt aktiv om dagarna. Tar i princip dagliga promenader. Kroppen längtar efter att springa mest av allt, kroppen längtar också efter att få lyfta vikter. Men först så ska jag nu börja med lite försiktig rehabträning. Bygga upp kroppen långsamt och ordentligt. Mitt mål är ju att vara stark och smärtfri som 90åring så ur det perspektivet har jag ju inte bråttom.

Igår , exakt 3 veckor efter kejsarsnitt så körde jag mitt första träningspass. Ett träningspass hemma i vardagsrummet. Fokus var coren och rumpan. Att försiktigt känna efter hur kroppen kändes.

Träningspass- postpartum (efter graviditet) STEG 1

  • Starta med att ligga på golvet med fötterna i marken och bara djupandas. Fyll ut med luft mellan revbenen, känn efter hur magen rör sig.
  • Gör sedan några knipövningar där du aktiverar bakifrån fram. Tänk att du stänger ett blixtlås bakifrån fram. Håll aktiveringen och fokusera sedan på att dra inåt uppåt i kroppen. Typ som att du drar en gummisnodd och fäster bakom naveln.
  • Prova att lägg dig på magen, om det inte smärtar så kan du göra de övningar som jag skriver här öst. Om det smärtar eller känns obehagligt så vänta med annan form av träning.

Cirkelträning:

Gör 10-15 repetioner av varje övning i 3-4 varv.

  1. Katt-Ko
  2. Diagonallyft
  3. Åsnesparkar
  4. Liggande enbens höftlyft

https://youtu.be/qV2SeJW4vWs

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons