BLOGGMENY
Okategorierat

Karibisk sallad

Älskar mango och halloumi. Å att kombinera dessa 2 råvaror och skapa en sallad med en perfekt balans mellan syra och sötma. Samtidigt som den är het och mättande. Altså JACKPOTT!!!

Är inne i en period då jag är beroende av mango och halloumi. Äter dem båda varje dag men inte ihop utan halloumi som mellanmål el i maten. Mango som snacks eller mellanmål. Men så satt jag och klurade på att skapa en enkel och mättande sallad som innehöll dem båda. Då ville jag ha smaker som balanserar mangons sötma och halloumins sälta. Samt att jag ville ha en krispig konsistens som komplement.

Här är resultatet:

RECEPT- KARIBISK SALLAD

Ingredienser:

  • Dressingen:

-1/2 dl vitvinsvinäger

-1 msk socker

-1/2 dl rapsolja

-Salt efter smak

-1 vitlöksklyfta

-1/2-1 röd chilli

-1 lime

  • Salladen:

-1/2 rotselleri

– 2 dl kokta röda linser

-1/2 röd lök

-10 körsbärstomater

-1 påse machemix

-1 mango

-1 halloumi

Gör så här:

  1. Skala rotsellerin och skär upp i små bitar. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper i botten. Ringla lite olivolja och lantbuljonspulver över. Salta och peppra efter smak. Låt gå i ugnen på 175grader i ca 20-30 min.
  2. Koka upp 2 dl röda linser i ca 20 min.
  3. Hacka vitlöken, finhacka chillin.
  4. Häll vitvinsvinäger, rapsolja och sockret i en kastrull. Värm upp tills sockret har smält. Häll sedan i den hackade vitlöken och chillin. Pressa i juice från 1/2 lime. Ställ åt sidan och låt svalna!
  5. Skiva rödlöken, mangon, körsbärstomater och halloumin.
  6. Stek halloumin i olivolja.
  7. Lägg upp machemixen i botten av ett fat.
  8. Lägg rotsellerin över.
  9. Lägg sedan på rödlöken och linserna.
  10. Sen lägger du på mangon och körsbärstomaterna. Toppa med halloumin.
  11. Ringla över den söt starka dressingen.
  12. Toppa med rivet limeskal samt pressa 1/2 lime över.

Servera och njut av både varmt och kallt. Krispigt och mjukt. Sen dressingen som bara är sjukt himla god.

Annons

Lämna en kommentar