Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
BootcampDagens Gröna

Nystarter

Fermenteringar: Rättika, Morot, Tomat. Surkål och Kombucha.

Veckan som varit har varit väldigt händelserik och många nystarter 😊

Det bästa är kanske att jag har börjat blogga på Isilife. Jag har så många spänande saker att dela med mig av och min förhoppning är att sprida både glädje och inspiration både vad gäller livet i allmänhet, träning, hälsa och mycket fokus på att se möjligheter och tänka positivt.

En annan nystart är alla PT kunder som startar upp igen efter sommaruppehåll.

Har även haft möjlighet att få ta mig an en del nya PT kunder och det är slltid lika spännande.

Jag gillar att vara med och skapa tränings eller hälsomål med mina kunder. Mest för att jag vet att vi tillsammans kommer att nå dem. 👊🏼

Har även startat igång en utomhusgrupp i form av bootcamp träning, som jag kallar strongliving fitness. Kommer träna detta härliga gäng  3 dagar i veckan kl 06-07 under 6 veckor. Detta är 4e säsongen jag tränar dem. Får en sådan fantastisk energi av dem när vi ses.

Strongliving Fitness
Strongliving Fitness

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen har jag även startat upp en himla massa fermenteringar. Fermentering är mjölksyrade grönsaker och de innehåller en massa bra bakterier som vi mår bra av. Probiotika rent krasst.

Det som gör fermenterade (syrade) grönsaker och syrad mjölk (yoghurt) så nyttigt är att de mjölksyrabakterier som finns naturligt i livsmedlet får växa till sig i antal. De syrliga små bakterierna gör att andra, mer skadliga, bakterier inte trivs lika bra i våra slemhinnor framförallt i mage-tarm.

Därför håller mjölksyrabakterierna – som kallas probiotika – oss friskare.

– Mjölksyrabakterierna hjälper också kroppen att ta upp mer av vissa livsnödvändiga vitaminer och mineraler.

Jag har tidigare gjort surkål men aldrig syrade inlagda grönsaker.

Jag har även startat upp min egna bryggning av Kombucha te. Det har jag aldrig tidigare gjort.

Kombucha te är verkligen något som jag är intresserad av. Jag blev helt hooked på det i Juni då jag var i New York, drack det varje dag och upplevde att jag mådde toppen tack vare det.

Det är ett jäst te som får en himla massa bra och nyttiga tarmbakterier, probiotika, som vi både behöver och mår bra av. Tänk lyxen att alltid ha lite Kombucha te hemma tillgängligt? Magiskt och jag älskar tanken. Vi får se om jag lyckas hålla den vid liv.

Jag ska hålla er uppdaterade på hur det går med dessa nu under 2-3 veckor. De ska nämligen stå på jäsning nu under ett par dagar till veckor.

Dessa har jag startat upp nu: Rättika, morot, tomat och en traditionell surkål.

Fermenteringar: Rättika, Morot, Tomat. Surkål och Kombucha.
Rättika, Morot, Tomat. Surkål och Kombucha.
Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons