Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Att svettas

Har du svettats något på sistone?

-Jag menar så där extremt mycket så att det verkligen bara rinner?

Om svaret är Ja, GRATTIS! Om svaret är Nej, boka in en bastu i kalendern och basta.

Varför är det då bra att svettas?

-Jo för huden är vårt största organ och när vi svettas så renar vi kroppen på gifter och slaggprodukter. När du svettas avgiftar du kroppen från både metaller, kemikalier och du avlastar samtidigt andra avgiftningsorgan, t ex levern, lymfan och njurarna som annars får ta hand om gifterna.

Man kan svettas på olika sett tex genom hård ansträngning som träning eller  när det är varmt ute, då svettas vi mest för att kyla ner oss så att vi inte blir överhettade. Men ett bra och sätt att svettas på är genom att basta.

Bastu bra för:

-I bastun höjs hudens temperatur upp till 40 grader och på ytan även 5 grader högre. Vid den temperaturen dör de flesta sjukdomsorsakande mikrober och hudens porer vidgas, vilket gör att den varma ångan kan rengöra huden på djupet.

-Varm luft rengör de övre luftvägarna från mikroorganismer och förbättrar blodtillförseln till luftvägarna.

-När huden, musklerna och blodkärlen  reagerar på bastuns många stimuli så påverkas det centrala nervsystemet positivt, välmåendet ökar och humöret blir bättre.  Bastubad påverkar många av kroppens funktioner positivt och därför hjälper måttfullt bastubadande att hålla oss friskare.

Nej svett luktar INTE illa. Svett består av vatten och salter. Det som luktar illa är gammalt smuts på kroppen som fångas upp av svetten. Eller smutsiga träningskläder. Så ta hand om din hygien och TVÄTTA dina träningskläder så slipper du en illaluktande svettlukt.

Så att svettas är BRA och ett bra sätt att rensa ut slaggprodukter och gifter från kroppen.

Om man har svårt för att svettas, så kan jag tipsa om att torrborsta huden. Då rensar man bort döda hudceller som ibland täpper till huden så att svetten inte släpps igenom. Samt att blodcirkulationen ökar av torrborstning vilket är en fördel för svetten.

Glöm inte att dricka MYCKET vatten när du svettas mycket, det är lätt att man får en obalans i vätskenivåerna.

 

 

 

20140505-151828.jpg

20140505-151837.jpg

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons