Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

2 st PB i gårdagens benpass

Helvete vilket pass jag fick till igår. Kan vara det bästa i år!!!

Jag gick till gymmet med inställningen att göra PB i Benpress. Tidigare har jag kört på 110 kg (på denna maskin) Jag har aldrig maxat en övning och har heller inget intresse i att maxa. Det kan skada kroppen så mycket. Utan jag ser ett Person Bästa som en vikt man klarar av att köra hyfsat strikt och fokuserat på. Det är muskelutmattning jag är ute efter, för att skapa tillväxt i musklerna.

 

 

 

 

 

 

 

 

Benpress:

# uppvärmning 25 rep på 40 kg

# 15 x 70 kg

# 12 x 100 kg

# 10 x 110 kg

# 10 x 120 kg

# 8 x 120 kg

Tok nöjd med det körde jag vidare med Benspark i maskin (där nytt PB sattes)

Benspark:

# Uppvärmning 15 x 43 kg

Sedan körde jag dropset i följande serie

# 8 x 64 kg, 8 x 43 kg

# 6 x 71 kg, 6 x 43 kg, 10 x 23 kg

# 4 x 77 kg, 6 x 43 kg, 8 x 23 kg

# 6 x 71 kg, 6 x43 kg, 10 x 23 kg

# 12 x 43 kg

Darriga skakiga ben med sjuk pump fortsatte jag sedan med Crunch (japp lite mage här)  i maskin (4 x25)  som jag supersettade med Sizzy Squat för att verkligen få ut den sista orken i benen.

Just Sizzy Squat får jag så sjukt bra kontakt i hela framsida lår och det bränner nästan något överjävligt redan vid 3 repetionen, så mest går det på vilja att genomföra denna övning. 3 x 10 var vad jag orkade med.

Avslutade med 10 min på cykel och sedan gick jag den där fina “Jag har tok kört ben” gången ut från gymmet. Ni vet den där gångstilen då benen är stela och det känns som att man går på moln, men ett hårt moln.

Ingen kan ta miste på just denna gångstil, och när jag vandrar förbi receptionen så ler de snällt och säger: Bra kört!

Nöjd och mycket stolt över mitt pass möter jag upp mannen (Jocke) som kör mig hem. I bilen börjar det susa i huvudet och jag blir alldeles yr, svårt att greppa vart jag är och vad som händer. Måste ha mat tänker jag, måste ha energi. Väl hemma efter 10 min så dricker jag en Shake med Gainers blandat med mjölk för att verkligen få i mig massor av energi. DÅ känner jag att jag håller på att tuppa av, tappar färgen och börjar må illa. Jocke undrar vad jag håller på med, gå runt där yr i bollen och alldeles grön i fejjan. Men underbar och förstående som han är fattar han läget ganska snabbt och beordrar mig att lägga mig ner i soffan och vila.

Efter en stunds vila mår jag toppen och endorfinerna är på topp nivå. Altså vi pratar känslan av att vara störst bäst och vackrast, för att inte glömma starkast i hela världen. Dessa endorfinkickar efter att man tagit ut sig så totalt är så otroligt mäktig, och gör så enormt mycket med ens självförtroende och motivation. Jakten på nästa PB är igång. Mina inre drivkrafter säger att nästa vecka kör vi på 130 kg. Få se vilket mood jag är i då.

Hittade ett bra citat  från Mohammed Ali som beskriver min känsla igår:

 

 

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons