Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Oil Pulling – För allmän hälsa och skonsam detox

Jag har blivit beroende av kokosolja och använder det för allt. Steker maten i det, smörjer in kroppen, har oljan i håret m.m  Men det som kanske fascinerar mig mest är “Oil Pulling” att man kan detoxa kroppen genom att skölja munnen med oljan.

Jag har testat nu genom att skölja varje dag 1 vecka.

Resultatet:

-Känner mig mycket piggare och fräschare, känslan av att jag kan andas hur mycket som helst, mina luftvägar är helt rena.

-Har en känsla av att ha riktigt rena tänder hela dagen.

-Har även blivit av med mina culluliter

“Oil Pulling kan vara mycket fördelaktigt för många människor i många olika hälsofrågor
och drar många typer av gifter ur kroppen ”

OM Oil Pulling

Oil Pulling är en tusenårig ayurvedisk metod som använts för att få en bättre oral hälsa (munhälsa) och även en effektiv och skonsam avgiftning. Det innebär att man använder rena oljor för att “dra ut” skadliga bakterier, svampar och andra organismer ur munnen, från tänderna, tandköttet och halsen. Oil Pulling är mycket enkelt. I princip allt du behöver göra är att skölja munnen med en kvalitets vegetabilisk olja, ungefär som du gör med ett munvatten. Det är så enkelt som det låter. Metoden har en mycket kraftfull renande och helande inverkan inte bara på munnen och bihålorna även för hela kroppen.

Våra munnar är hem för miljarder bakterier, virus, svampar och andra parasiter och deras toxiner. Candida och Streptococcus är vanliga invånare i våra munnar. Det är dessa typer av bakterier och deras giftiga slaggprodukter som orsakar tandköttsproblem, karies och bidrar till många andra hälsoproblem bland annat artrit och hjärtsjukdomar. Vårt immunförsvar kämpar ständigt mot dessa bråkmakare. Om vårt immunförsvar blir överbelastat eller belastas av överdriven stress, dålig kost, miljögifter och sådant, kan dessa organismer sprids i hela kroppen som orsakar sekundära infektioner och kronisk inflammation, vilket leder till en rad hälsoproblem. Det man tror att Oil Pulling gör att att den aktiverar enzymer som drar gifterna till sig från blodet.

oil-pulling

GÖR så här

– Tag 1/2 till 1 msk kvalitets olja, som sesamolja, olivolja eller kokosnötsolja, stoppa det i munnen och börja skölja runt oljan bland tänder och i kinderna. GURGLA INTE I HALSEN (du vill inte svälja gifterna som oljan drar ur) skölj mellan 10 och 20 min. Det kan vara bra att börja med 1/2 msk olja, då det samlas på en del saliv i munnen under 20 min. Vartefter du blir van med metoden så kan du öka på till 1 msk olja.

– Spotta sedan ur oljan i papperskorgen el liknande. Spotta inte ut den i slasken el handfatet då den lätt täpper igen rören. Oljan har en förmåga att stelna till fett när den svalnar av. (Kokosnötsolja tex blir till fett vid temperatur under 25 grader.)

– Skölj ur munnen med lite vatten och spotta ut. Drick sedan 1 glas vatten.

När oljan spottas ur så försvinner gifterna med den. Så inga gifter passerar genom kroppen, inga konstiga onaturliga preparat behövs för att rena kroppen från gifter. Oljan “drar ur” gifterna från munnen.

FÖRDELAR med Oil Pulling

  • Rensar kroppen på gifter, bakterier, svamp, parasiter, organismer och tungmetaller.
  • Rensar ur svalg, näsa och mun på slem och ger nästan omedelbart friare luftvägar. Man känner ofta att man har större luftvägar och andas bättre.
  • Minskar inflammationer i kroppen
  • Lättar migrän och huvudvärk
  • Korrigerar hormnonblansen
  • Återställer PH balansen
  • Bleker tänderna
  • Reducerar celluliter
  • Ger friskare andedräkt
  • Bättre munhälsa (mindre blödande tandkött, renare tunga, dödar karies m.m)
  • Främjar till en normal njurfunktion
  • Ger bättre lyster i hyn
  • Minskar flera olika smärtor i kroppen
  • En del får bättre syn
  • Piggare
  • Sover bättre

Jag själv använder då som sagt kokosolja. Jag är i Thailand och har tillgång till flytande olja. Hemma i sverige så är det kokosfett. Kokosolja och kokosfett är samma sak. Kokosoljan stelnar till fett vid temperatur under 25 grader. Tag 1 msk kokosfett in i munnen, det blir till olja ganska på en gång eftersom temperaturen i munnen är över 25 grader.

Om/När du provat, skriv gärna en kommentar om dina erfarenheter.

LYCKA TILL

kokosolja

 

 

 

 

 

Referenser:

Oil Pulling for a Brighter Smile and Better Health

by Bruce Fife

Studier som jag hittat om du vill nörda ner dig:

Effect of oil pulling on Streptococcus

Effect of oil-pulling on dental caries causing bacteria

Effect of oil pulling on plaque

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons