Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Gravid träning

Mammamage, träning efter graviditet

Jag liksom många andra nyförlösta mammor känner en sådan frustration över att vänta ut tiden för att börja träna sig tillbaka i form efter graviditeten.

Man skall ju vänta tills man har varit på efterkontroll hos barnmorskan (mellan 6-12 veckor, oftast 12 veckor om man är snittad) Vilket är en sådan oerhört lång tid att vänta. Men många säger ju att det tog 9 månader att skapa gravidkroppen, låt det ta 9 månader att komma tillbaka.

Men man kan börja försiktgt med rehabträning. Där fokuset ligger på att skapa stabilitet i bålen. För alla muskler, senor, ligament, fogar m.m är uttänjt efter barnet, och man har mycket att vinna på att skapa stabiliteten innan man går på och bygger styrka.

En bra bålstabilitet är A och O för en stark kropp.

Jag har hittat en helt fantastisk app för just denna träning. Altså träning inför den tuffare träningen som plankor. Hitta och ladda ned appen här www.mammamage.se 

Mycket enkelt och pedagogiskt förklarat hur man sakta sakta bygger upp både stabilitet, balans och styrka.

Det jag gillar är att man inte kan fuska och gå på de tuffare övningarna först utan att det verkligen är ett program att följa i olika steg. Allt börjar väldigt basic, men för många kan det var oerhört tufft även med dessa basic övningar.

Annons

Inga kommentarer

  1. Hej igen!
    Läste just om din spännande målsättning! Hör av dig om du har frågor och jag kan stötta dig på något sätt. Var noggrann med tekniken när du tränar så du verkligen får de djupa musklerna med. Stort lycka till! Katarina

Lämna en kommentar

Annons
Annons