Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
FamiljenGravidOkategorierat

Panik-6 veckor kvar och inget är förberett för bebis

Ni som känner oss vet att vi alltid gör allt i sista sekund, ibland lite väl sent och vågat. Med 43 dagar kvar till bebis ankomst så köpte vi första babyprylarna hem till hemmet. Nu inser vi plötsligt vad mycket det är kvar att köpa, förbereda å fixa eller inte….

Med 1a barnet Melvin så köptes allt nytt, allt av bästa kvalitet och lång tid innan beräknad förlossning.

Med 2a barnet Charlie så köptes det lite blandat nytt å begagnat, men lite mer begränsat då vi insåg vid 1a barnet att allt inte behövs.

Nu med 3e barnet så liksom flyter livet på utan så mkt tanke på graviditeten över huvudtaget. Jag kommer att få planerat snitt och då kommer vi ju veta exakt dag då vi ska ha barn och då tänker vi att vi tar det lilla vi behöver strax där innan. Varför stressa liksom.

Har shoppat lite kläder på nätet hos Livly och Moodie. 5 set med babykläder och jag slås av tanken, hur mycket behöver man? Gaaaah paniken sprider sig explosionsartat. Tänker vidare på alla skötsaker som behövs som kräkshanddukar, rumpsalvor, nappar, amningspump, amningsbehåar, bra kläder att ha vid amning, babynest, skötbord m.m

Men sen lugnar jag mig lite och tänker igen att det är ju faktiskt lång tid kvar än så vi hinner.

-Ja ok i vår värld är det lång tid kvar, ha ha!

Men tänk så här; Var det länge sen det var julafton?

-Det tycker jag också, en hel evighet sen och så långt är det kvar tills bebis kommer.

Men typ lite så här kommer vi göra: Alla prylar som vagn (vägrar lägga 10 000kr på ännu en ny vagn), skötbord, babyskydd köper vi på blocket så där är det lugnt. Blöjor å nappar kan vi ju faktiskt handla i affären på väg hem från BB. Förstår inte varför det skulle behöva finnas hemma innan bebis finns i hemmet. Lite mer shopping på nätet som bäddmadrass, lakan, kudde, täcke, kräkshanddukar, några till klädesplagg, å annat lull. En sån beställning tar ju bara 2-3 dagar tills det levereras så där är det ju också lugnt.

Det finns just nu 1210 st barnvagnar att köpa i Stockholm, så utbudet är det inget fel på

Det finns just nu 1210 st barnvagnar att köpa i Stockholm, så utbudet är det inget fel på

Så allt löser sig, det är ju lite efter de orden vi lever efter. Stressa inte, allt blir vad man gör det till.

Jocke va inne i en babyaffär häromdagen för att titta vad för saker som man kommer att behöva. En säljare kom fram till honom och frågade: -Vad letar du efter?

-Vet inte riktigt svarade han.

-Vad har ni hemma?

-Ingenting svarade Jocke.

-När är det dags, frågade säljaren vidare.

-Om 6 veckor!

Säljaren stod så bara gapandes och fick fram orden;

-Hoppsan!

Sen gick hon därifrån, förmodligen för att ringa in någon från dårhuset som kunde hämta honom på en gång. Hon vände sig om mot Jocke på väg bort tittade förskräckt och sa: -Är det 1a barnet?

-Nej 3e svarade han.

Säljaren skrattade och vände tillbaka och pustade ut med orden, jaha ja, då sa! Precis samma situation som jag var i med mitt 3e barn.

Så trots det otrevliga bemötandet så stod de där och skrattade och jämförde graviditeten med 1a barnet mot 3e. Sen sa hon: -Jag ska visa dig de allra viktigaste och bästa sakerna som ni behöver. Hon visade en barnvagn för 13000kr som fanns inne för leverans direkt, ett skötbord för 4000kr, en matchande spjälsäng för 5000kr osv osv.

Ha ha, tror att hon missförstod Jockes tanke på att inte handla det bästa och dyraste igen.

6 veckor kvar och nedräkningen kan börja!

Tags : familjgravid
Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons