BLOGGMENY
Recept

Tonfiskbiffar med pikanta inslag

Jag har ett oerhört skönt flow i köket nu och får ihop fantastiska smaker som bara blir helt makalösa.

Jag hämtar mycket inspiration från det vegetariska köket och jag älskar vegetarisk mat just för att det är enkelt, smakrikt och fräscht.

Här är ett par biffar som dock inte är vegetariska men köttfria. Basen är tonfisk och sötpotatis.

Dem kan verka krångliga att göra men testa dem. De är otroligt enkla men tar lite tid då de tillagas i ugn 2 ggr. Smaken är fantastisk. Tonfisk och dill bara det är ju himmelskt. Lite chillimajo som blandas med söt sötpotatis och spiecas till med lite stark krispig jalapeños. Mmmmmmmmmm!!!

RECEPT

-2 sötpotatis

-2 burk tonfisk (i vatten)

-2 ägg

-2 rödlök

-4 msk chillimajonäs

-ca 1/2 dl dill (använder fryst)

-2 msk hackad inlagd jalapeños

-1/2 paprika

-1/2 citron både skal och juice

Ev lite olivolja om konsistensen känns fast.

Salt och peppar

Gör så här:

-Tvätta av sötpotatisen och baka den i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min (känn efter på konsistensen, den ska vara mjuk rakt igenom)

-Hacka lök, jalapeños, paprika och dill.

-Häll tonfisk i en bunken och blanda i lök, jalapeños och dill. Blanda.

-Skrapa ur sötpotatisen och mosa ner den med en gaffel tillsammans med tonfiskröran,

-Häll i äggen, citronjuice och river citronskal, chillimajonäs, salt och peppar. Ev olivolja.

Fördela tonfisksmeten i en muffinsform och platta till med hjälp av baksidan på en sked. Så att biffarna formas i muffinsformen.

In i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min.

Biffarna ska ha fått en lite krispig yta.

Servera med ris och önskade grönsaker,

Jag serverade med en tomatsås och njae den kommer jag att utesluta nästa gång. Det blev lite för många olika smaker.

ENJOY!

Annons

Lämna en kommentar