BLOGGMENY
Receptvegetariskt

Perfekta och mega enkla Halloumibiffar till middag

Har du lite förätit dig och suktar du efter köttfria alternativ så här efter julhelgerna? Då ska du testa dessa proteinrika men köttfria halloumibiffar till middag.

Dessa halloumibiffar är goda och mega super enkla att göra. Å vem älskar inte halloumi? Uppskattas till och med av barnen. Fast jag får då säga att det är potatisbiffar så äter de och tar till och med om ytterligare en omgång.

Jag har laborerat ett tag med just vegetariska biffar och har svårt att få dem att binda ihop och bli till en bra konsistens, form och med god smak. Har nog kommit fram till att jag lyckas bäst om jag har i ägg i smeten. I detta recept så skulle jag nog vilja säga att jag har fått till en grymt bra konsistens, form och smak. Hur får du till veggobiffarna bäst? Lämna gärna en kommentar nedan.

Lycka till

Halloumibiffar:

-200g halloumi (en frp)

-400g kikärtor (en tetra)

-2 stora ägg alt 3 små ägg

-persilja ca 3-4 msk

-1 msk lantbuljong (pulver)

-Chiliflakes

-Saften från 1/2 citron

-salt, peppar

Gör så här:

  • Kör halloumin till en grynig massa i en mixer. Häll över i en stor skål.
  • Skölj kikärtorna och ha ner dem i en mixer tillsammans med ägg. Mixa till en kletig röra/smet och häll ner i bunken med halloumin.
  • Häll ned lantbuljong, citronsaften, chili och lite finhackad persilja i bunken. Salta och peppra. Blanda allt och forma till åtta biffar.
  • Stek biffarna i olivolja. Du behöver steka ett tag ca 8 min per sida på medelvärme i stekpanna med rikligt med olja.

Jag serverade dessa tillsammans med lite ris och en tomatsallad.

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar