Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Vår familj stödjer “Ensam julgran söker klappar”

Julen betyder gemenskap, kärlek, värme och tid att umgås med nära och kära. Vi bakar pepparkakor, dricker glögg och julmust, klär julgranen, julpyntar och myser hela dagarna. Men inför julen så stressar vi även runt som tokar för att hinna med allt. Vi trängs i affärer letar efter den perfekta julklappen. Svettas och står i timslånga köer för att få tag på just den perfekta julklappen. Julen innebär även en press till att vi just denna dag ska uppleva den totala lyckan av både gemenskap, god mat och nedvarvning. Samtidigt ska vi överrösas med julklappar som gör oss ännu lyckligare då vi får allt vi önskar.

Men det finns så otroligt många människor som inte har en möjlighet att ens få en liten liten gnutta av allt detta. Många människor i vårt Sverige lever i fattigdom. Många har en fruktansvärt dålig ekonomi och har inte råd att ge sina barn en  julklapp, de kan heller inte baka pepparkakor, har ingen möjlighet att dricka julmust eller glögg. Det finns otroligt många ensamma människor som får tillbringa hela julhelgen alldeles ensamma. Mitt hjärta brinner för alla dessa barn som i år inte kommer att få dricka julmust eller få en julklapp. Vi i vår familj har nu i 3 år skänkt den största delen av vår “julklappsbudget” till olika välgörenhetsorganisationer istället för att köpa julklappar i form av leksaker till våra barn. Självklart får våra barn julklappar, men det är otroligt sparsamt.  Mycket för att de är bortskämda med att ha på tok för mycket leksaker och grejer redan för de får saker året runt. Det är inte ett dugg synd om dem för att de inte får allt de pekar på, de får de absolut inte. Men de har saker så att de klarar sig. Jag upplever inte att någon av dem upplever sann lycka när de leker med sina leksaker. Allra minst de leksaker de har fått i julklapp. Det är mest en massa saker som hamnar i oordning i olika lådor och varje jul sorteras det ut helt nya julklappar från föregående år, som har kostat massvis med pengar men som aldrig har använts. Ex har min son som nu är 16 år har haft x antal oöppnade legokartonger som vi har sålt eller skänkt vidare. Dessa legokartonger har kostat från 500 kr upp till 3000kr. De har aldrig ens öppnats. Detta är ju oerhört tragiskt och totalt bortkastade pengar.

Vi ger våra barn en enstaka liten pryl/leksak som de vill ha, sen blir det nödvändiga saker som kläder, tandborstar, schampoo, etc Vi prioriterar att ge dem en stressfri jul utan hets, stress och press. Vi ger dem tiden med oss, närhet, kärlek, omtanke och massor av pussar och kramar (ok nej inte sonen han får inga pussar, då kräks han, ha ha, men kramar gillar han.) Vi har lärt oss att lycka och minnen inte kommer via materiella ting. Lycka och minnen för oss kommer från stunder då man fått/gett en kram i rätt ögonblick, ett misslyckat pepparkaksbak, kurragömma, en skogsutflykt. Eller en mysig måltid som pågått i flera timmar sittandes vid matbordet och då man pratat och skrattat tillsammans är det som skapar sann lycka och även det som skapar de finaste minnena.

Så finns det alla dessa barn som inte har ett överflöd av prylar och leksaker hemma, som kanske inte ens har ett eget hem. De som står utan julklappar denna jul och de som inte ens har några leksaker hemma som ligger och skräpar. Det enda de vill ha är en liten liten julklapp som ger dem en enormt stor lycka och ett minne för livet. De får inte bara en pryl/leksak som de annars inte får utan de får även omtänksamhet, hopp, tro och en gemenskap. De blir sedda, de får en känsla av tacksamhet och känner sig sedda, behövda, älskade. Tänk vad otroligt mycket det skapar hos dessa barn. Tänk att vi kan ge några barn allt detta, det ger oss i vår familj enormt stor lycka så I år blev vårt välgörenhetsprojekt Ensam julgran söker klappar 2017

Vi pratade mycket om alla ensamma barn och att alla inte får någon julklapp. Vi åkte sen och köpte julklappar, slog in dem och märkte paketen med “kön och ålder” så att de kommer till rätt barn. Sedan lämnade vi dem hos Clarion vid deras ensamma julgran.

Vi har även köpt ett varsitt armband till våra barn hosGiving People som de förhoppningsvis bär med glädje. Men framförallt så visar vi att vi bryr oss om andra barn och gör våra barn uppmärksammade på vad vi gör för andra familjer. Här är gåvoshoppen

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Swisha en peng till Giving people (se bild nedan) eller åk med gamla leksaker, nya leksaker, kläder inslagna i julklappar och lämna hos ditt närmaste Nordic Choice hotell, här ser du vart du kan lämna dina julklappar och vart varje hotell skänker julklapparna till.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons