Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Receptvegetariskt

Matig sallad med sälta, syra och sötma

En ljuvlig sallad med olika konsistenser och en bra balans mellan sälta, syra och sötma. En blandning av både varmt och kallt, krispigt, mjukt och hårt. Inte nog med det den är även vegetarisk. En sallad helt i min smak och enkel att göra dessutom!

Min favoritkock är absolut Siri Barje. Jag typ dör över hennes mat. Det är hon som har inspirerat mig till att äta mer vegetariskt. För hennes mat är bara så otroligt god, näringsrik och enkel att göra. Precis så som jag vill ha min mat. Gillar hela hennes tänk med mat, riktig mat utan dieter och detox. Bara ren och bra mat.

Ikväll lagade jag en variant av hennes thanksgiving sallad med orginalreceptet som ni hittar här

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 1 sötpotatis
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 nät med brysselkål (500g)
  • 1/2 citron
  • 1 dl hasselnötter
  • 3 msk torkade tranbär
  • 150 g fetaost
  • Olivolja
  • Rivet citronskal
  • Salt och vitpeppar

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 175 grader
  • Skala morötter, sötpotatis, lök och vitlök. Skiva i strimlor och lägg på en plåt klädd i bakplåtspapper.
  • Hacka 2/3 av den färska timjanen och strö över rotfrukterna. Häll över olivolja, salt och vitpeppar och blanda runt.
  • In i ugnen i 175 grader i ca 20 min
  • Skär brysselkålen i små tunna strimlor.
  • Lägg dem i en bunke, häll över olivolja, saften från 1/2 citron, salt och krama om brysselkålen i ca 2-3 min. Strö över lite vitpeppar.
  • Hacka hasselnötterna och rosta dem sedan i en stekpanna
  • Lägg upp brysselkålen på ett uppläggningsfat.
  • Tag ut sötpotatisen och lägg dessa varma rotfrukter över brysselkålen.
  • Häll över hasselnötterna.
  • Strö sedan över fetaost och tranbär.
  • Toppa med testen av den hackade timjanen.
  • Riv lite citronskal över.
  • Strö lite olivolja och havssalt överst.

Servera och njut!

Magiskt gott!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons