Hummus- mitt bästa recept
Det finns vissa smaker som jag nog aldrig kommer att ledsna på. Livsmedel som jag kan äta om och om igen utan att jag tröttnar på smaken. Bla är det sötpotatis, fetaost, chevreost, rödbetsjuice, koriander och hummus.
Å just hummus finns ju ungefär en miljard olika recept och man kan variera i all oändlighet. Jag har gjort hummus med rödbetor, grönkål, spenat,gröna ärtor, med vitlök och utan vitlök.
Jag älskar hummus, kan äta det till allt. Men oftast äter jag det som tillbehör till kyckling eller grillat kött. Men jag kan även äta det som ett pålägg på ex finncrisp, filmjölkslimpa eller på surdegsbröd. Nom Nom!
MEN bäst är det nog som dipp och att dippa grönsaksstavar till en kväll framför TVn!
Det är precis vad jag har förberett till kvällens mys framför TVn.
Å här är nog mitt absolut bästa recept. (Fast jag mäter sällan upp exakt utan lagar helt på känsla. Smakar av, tillsätter mer vätska, mer olja eller vad som behövs.)
Hummus
(en skål)
1 frp kikärtor (ca 350-420g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1-2 msk tahini (frivilligt)
1/2 färsk citron (endast saften)
2 msk vatten
salt
1 tsk spiskummin
paprikapulver att dekorera med
ev koriander eller persilja
Gör så här:
(För att få hummusen sådär mjuk och krämig så behöver du koka kikärtorna. Å jag gillar när det går snabbt så jag köper alltid konserverade kikärter, orkar inte hålla på och blötlägga. Men jag tror att det bästa är att blötlägga dem.)
-Hursom du kokar upp de konserverade kikärtorna i ca 10 min, koka både kikärtor och även spadet och tillsätt ca 1-2 dl vatten.
-Häll av vattnet och låt kikärtorna svalna.
-Mixa ihop allt med en stavmixer och smaks av.
-Dekorera med paprikapulver el koriander, persilja och lite olivolja.
-Skiva upp lite grönsaksstavar och servera!
Enjoy!
Mums! Älskar hummus! Testa Green Kitchen Stories himmelska hummus http://attlevasunt.se/green-kitchen-at-home
Det bästa som finns och ska absolut testa det receptet 🙂
TACK!