Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mental TräningOkategoriseradePower Fredag

Gör duschen till ditt lyckobås

Vänner, det är äntligen dags för POWER FREDAG, den dag som jag ger er en uppgift för kommande vecka. En uppgift som skall hjälpa dig att må bättre, bli lyckligare och skapa glädje i ditt liv.

Vi alla kan göra något litet varje dag för att jobba in en bättre må bra känsla hos oss själva. Lycka kommer sällan av sig själv. Jag jobbar mycket på att skapa en känsla tidigt på morgonen för att underlätta resten av dagen. Det är som att jag redan där då på morgonen bestämmer hur resten av dagen ska bli. Å vet ni… det funkar faktiskt! Så denna veckas uppgift i POWER FREDAG är att öva på att skapa denna måbra känsla varje morgon med start redan imorgon bitti. Prova varje dag hela veckan ut, vad har du att förlora?

De flesta av oss duschar direkt på morgonen. I duschen är man oftast själv och här kan du med några enkla knep skapa en magisk stund för dig själv och ge dig tid att skapa den rätta känslan för den kommande dagen.

Gör duschen till ditt lyckobås:

Här är lite olika exempel på hur du gå tillväga, men självklart finns inga rätt eller fel så hämta bara inspiration från nedan exempel och skapa ditt eget sätt.

  • Viktigaste att starta med är att bestämma en känsla som du skall uppnå idag. Vill du ex känna dig inspirerad så fundera ut hur du ska kunna känna dig inspirerad. Kanske behöver du läsa lite ur någon bok, lyssna på en podcast, googla fram en bra quote. Eller så behöver du bara ta det sär första, andra eller tredje steget i ett projekt som du har fastnat i för att känna att du är på G.  Tänk lite så här att du faktiskt har möjlighet att bestämma hur du ska må om du skapar en plan om hur du ska nå dit.
  • Tag tiden och fokusera bara på bra och positiva känslor. Ge dig själv beröm, hylla dig själv och peppa dig själv. Se det som att  vattnet som rinner över din kropp liksom sköljer bort alla negativa tankar och känslor, och du blir stärkt och ger de positiva tankarna större utrymme inom dig. Ja ja ja det låter flummigt men prova som sagt och med lite övning kommer färdighet.
  • Andas, slappna av och njut av nuet några sekunder eller ännu hellre minuter. Men jag vet att tiden är knapp så bättre med några få sekunder än inget alls. Fokusera ett tag på att bara släppa alla tankar och var i nuet, känn hur vattnet rinner längs din kropp, hur du värms upp, hur du vaknar till, hur låter det när vattnet slår i marken, hur doftar det?
  • Sätt upp 3 st uppgifter för dig själv idag som du skall genomföra. Alla dessa uppgifter kommer sjävklart då att hjälpa dig att nå din önskade känsla till att bli lyckligare, eller hjälper dig att uppnå den känslan som du valt att känna just idag.
Skapa ditt lyckobås

Här är en lista på 12 exempel på uppgifter som du kan inspireras av.

1. Känn att DU är fantastisk

2. Le mot dig själv i spegeln hela dagen varje gång du går förbi en spegel

3. Le och säg hej till minst 10 st främlingar idag

4. Ge en kollega/vän en komplimang idag

5. Blossa inte upp en enda gång idag utan låt all negativitet bara rinna av dig, andas och fokusera EN DAG på att inte blossa upp i humöret

6. Köp färska blommor på vägen hem (Det här gör jag VARJE fredag det är en vana för mig och ger så mkt välmående)

7. Tag tag i något som du skjutit på länge, ring samtalet, rensa på skrivbordet, städa undan, köp den där saken du länge velat köpa etc

8. Tag på din favoritparfym och njut av lyxen bara för att hylla dig själv

9. Lyssna på din favoritlåt minst 5 ggr och skratta

10. Gör ett hopp, ha ha helknasigt men hopp skapar så mycket rörelse i kroppen och ger dig massor av energi. Samt att du väcker barnet i dig

11. När du väl har hoppat en gång så hoppa igen, och igen

12. Fokusera på tanken att det finns bara kärlek (klart att det finns ondska och olyckligheter, men idag är det bara kärlek)

Här är förra veckans POWER FREDAG  – LYCKA – Att skapa ditt syfte

Tags : power fredag
Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons