Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Power Fredag

Lycka- Att skapa ditt syfte


Alla vill vi väl vara lyckliga hela tiden, men varför är det så svårt och få som är det? Jag tror att lycka inte är något som kommer utan att det är något man skapar. Lycka är även en färskvara som man behöver jobba med hela tiden för att både behålla och utveckla.

 

Följeserie- POWER FREDAG!

Jag tänker därför att jag nu startar en följeserie, där jag varje fredag ger dig en uppgift eller ett sätt att tänka på, eller en ide’, plan eller liknande. Vi får se längs vägen vad det blir av det hela. Men tanken och idén är att inspirera och motivera dig. Att ge dig något som kan motivera dig och få dig att börja skapa mer lycka och styrka i ditt liv. Jag kommer att kalla denna följeserie för just Power Fredag för jag kommer lägga fokus på att hjälpa dig att bli stark, lycklig, självsäker och må bra inifrån och ut varje fredag.

Hitta och skapa ditt syfte och dina värderingar:

Jag tänker att grunden i all lycka är att veta sitt syfte och sina värderingar här i livet. Ok, det är här ett asstort ämne och superkomplicerat. Men vi tänker enkelt här, det är inte meningen att skapa kaos inom dig så tänk enkelt, å funkar det inte så kanske du bara ska hoppa över denna text och uppgift, det är ditt val och det är helt upp till dig vad du gör med alla tankar som kommer upp. Mitt syfte är bara att motivera inte att förvirra.

Med syfte så menar jag kanske mer egentligen dina värderingar om saker som är viktiga för dig i livet genom att ställa dig frågan “VARFÖR” Inte viktigt som i fred på jorden utan mer fokus på ditt liv, som att “För mig är det viktigt att det är fred på jorden för att då känner jag mig trygg” Varför är det en viktig värdering för mig? Då tänker jag att det inte är freden som är det som sätter känslan på din värdering och skapar ditt varför utan det som sätter känslan på din värdering och ger dig svar på ditt varför är just TRYGGHET. Är du med på hur jag tänker?

Veckans uppgift i POWER FREDAG:

Det blir helt enkelt att fundera på ditt syfte och dina värderingar här i livet. Vi kommer alla att ha olika syften och värderingar och vi kommer även att ha olika syften och värderingar olika perioder i vårt liv. Men någonstans så har vi en eller ett fåtal grundvärderingar som blir lite vårt syfte här i livet. Om du inte vet detta just nu så är det bra om du tar dig tid kanske någon gång här under helgen att fundera över stunder och tillfällen där du på rikitgt har känt lycka.

När du har hittat dessa stunder och tillfällen i ditt minne, kan du se en röd linje mellan dem? Kan du hitta något eller några grund känslor eller värderingar? Ex vad exakt var det som fick dig att känna lycka just där och då?

Nu tror jag att det är få människor som kommer att komma fram till att pengar, det gör mig lycklig? Varför, jo för då kan jag köpa vad jag vill. Ett ex “Jag var lycklig när jag köpte min nya bil och åkte iväg med den sen”.

-Varför var jag lycklig just då? Då tänker jag så här: Var det pengarna, bilen eller känslan av att kanske ha lyckats spara ihop pengar, tagit ett beslut, friheten som var den egentliga sanningen bakom känslan av lycka?

Lite så tänker jag att du ska analysera och komma fram till dina värderingar.

Mina värderingar i livet är enkla, det är 3 saker i det stora:

Hälsa – Grunden i att jag ska leva, att jag ska orka, att jag ska ha energi, att jag ska kunna ens känna lycka är ju att jag mår bra och har en bra hälsa. Därför är det mitt främsta syfte och min starkaste värdering på allt i mitt liv. (Det är ju inte för inte som jag jobbar med just hälsa 🙂

Familj – När jag är med min familj och även de mår bra så mår jag bra. Jag är lycklig när vi alla mår bra och när vi är tillsammans. Allt jag gör i mitt liv så strävar jag alltid för att få både mig själv och min familj att må bra och att vara tillsammans. Sen spelar det ingen roll om vi har pengar eller inte. Vi har haft våra lyckligaste stunder både i tider då vi har haft mycket pengar men även i tider då vi knappt haft några pengar alls. Så lyckan är där familjen är, inte händelsen som sker runtomkring.

Frihet – Jag vill ha frihet att göra det jag vill och känner för. Jag vill själv styra min tid. Jag är lycklig när jag känner att jag har kontroll på mitt liv det är då jag kan skapa min frihet. För att få kontroll och frihet så behöver jag planera och jobba smart både vad gäller tid och pengar. Så frihet är en oerhört viktigt värdering i mitt liv.

Så vad är ditt syfte och dina värderingar?

Här är en bild på ett tillfälle då jag var lycklig. Ett tillfälle där jag var med familjen, vi hade bra hälsa och vi hade friheten att vara tillsammans på andra sidan jordklotet i 6 månader tillsammans. LYCKA

LYCKA TILL

Annons

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons