Golden Milk Icecream – En superhälso glass
Hur grymt är det inte med Hälsoglass som du kan äta med gott samvete? Det kan du med denna fantastiska GOLDEN MILK ICECREAM.
Har ni hört talas om Golden milk?
Huvudingrediensen i den gyllene mjölkdrycken är gurkmeja som är naturligt antiinflammatoriskt. Kryddan har även sen länge använts inom Ayurovedisk matlagning just för dess enormt många hälsofrämjande egenskaper. Gurkmeja är släkt med ingefära men inte lika skarp i smaken men desto skarpare i färgen. Det är gurkmeja som ger den fina gyllene gulfärgen.
När mina barn börjar känna sig hängiga så brukar jag alltid koka upp lite GOLDEN MILK (till mina barn byter jag ut kokosmjölken mot mandelmjölk då de inte gillar kokos). Å då brukar de vakna morgonen efter symtomfria. Så visst hjälper denna fantastiska dryck till att ta bort oönskade baciller och dåligheter.
Nu på sommaren så värmer jag upp en sats GOLDEN MILK men gör sedan glass av den. Vet ni hur gott det är?
RECEPT:
- 1 burk kokosmjölk (kan bytas mot annan mjölk men just kokosmjölk blir lite krämigare i glass, så jag föredrar den)
- 4-5 cm färsk riven ingefära
- 1/2 dl maple sirap (honung el agavesirap)
- 2-3 tsk torkad gurkmeja
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 2 tsk olivolja
- Lite svartpeppar
- Lite havssalt
- Har i lite torkade mangobitar i den avsvalnade satsen.
- Toppar med pecannötter.
Gör så här:
- Värm alla ingredienser i en kastrull utan att koka det.
- Låt det sedan svalna.
- Häll i de torkade mangobitarna.
- Häll smeten i en glassmaskin och låt gå i ca 10-15 min.
- Servera direkt och garnera med pecannötter.
- Om du inte har glassmaskin så behöver smeten frysas i en plastbunke i minst 4-5 timmar.
- Om du tarvfrqm glassen från frysen så behöver den stå framme ca 30-40 min innan glassen mjuknar.
Golden milk och Golden milk icecream påminner lite om smaken från chai. Mums!