Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
OkategorieratOkategoriseradeTräning

Träningspass med en kettlebell

Träning som är enkel och effektiv är kanske den bästa träningen för de flesta av oss. Att ha ett bra upplägg, en yta att träna på och med ett redskap som gör träningen lite tuffare är det enda som behövs. 



Här är ett träningspass som tränar hela kroppen och driver upp dig i maxpuls. Total tid ca 30 min. 

Material som krävs:

-Kettlebell (KB) Jag använder en 12 kgs KB 

-Gräsmatta 

Träningspasset:

  • KB swing Håll KB med båda händer och swinga upp den med hjälp av höften. Sträva efter att KB ska vara viktlös tänk att armarna bara driver rörelsen men kraften kommer ifrån höften.
  • KB Jerk Swinga upp KB så att du har den i axelhöjd, drag den mot dig och placera den bakom axeln.  Gör en knäböj och på vägen upp trycker du upp armen och KB tills armen blir rak. Den andra armen hjälper dig att hålla balansen så sträck ut den rakt åt sidan och spänn bålen.
  • Utfallssteg Håll KB i en hand och kliv bak med benet som är närmast KB. När benet är bak så dra kb under benet och tag tag i kb med andra handen. Kliv tillbaka med benet och ställ dig upp. Repetera fast med andra benet bak. Håll en spänd Core hela rörelsen.
  • TotalCore med rotation Tänk att du ska göra en rörelse som liknar en 8 under dig och runt benen. Böj lätt på benen och för kb från hand till hand mellan benen och ställ dig upp och drag tag i kb och vänd den mot den lediga handen och för en rotation i coren. Repetera rörelsen.
  • Snabba fötter Kicka fötterna på kb så snabbt som möjligt.
  • Burpees med KB swing Gör en burpees och när du är upprätt så tag tag i kb och gör en swing innan du gör om rörelsen.
  • Halv Turkish getup ligg ner med en arm som håller i kb rakt upp i en rak stark linje. Håll ena knät böjt med foten i marken, samma knä som arm som är uppsträckt. Pressa dig upp med armen och kb först (tag hjälp av den andra armen i marken som stöd)

Gör 20 repetioner av varje övning och gör övningarna i följd utan vila. Repetera 3 varv.

-Ja du får göra vissa övningar 20 per sida som Jerk och Halv Turkish för att komma åt båda sidor av kroppen.

Lycka till!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons