Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
3D-träning/ MobilitetOkategoriseradeTräning

Effektivt träningspass med bara en boll

Många människor vill oftast träna enkelt men ändå effektivt, om du är en av dem så kan du fortsätta läsa. Jag har skapat ett träningsprogram som är tufft, effektivt, roligt och där det enda du behöver är du själv och en medicinboll. 

Träningsprogram Helkropp:

Jobba med 1 minuts intervaller om du är van att träna sänk till 30sekunder om du är mindre van att träna. Ladda ner en timer app och ställ in den på önskad tränings längd. 

Kör 2 eller 3 varv. Jag jobbar 1 minut och kör direkt vidare till nästa övning och kör ett helt varv utan vila innan jag tar vila. Då får jag upp pulsen rejält och mjölksyra, ha ha! Älskar detta träningspass. 

Uppvärmning: 5 minuters hopprepshoppande

  • Burpess med kast av boll bakom axeln. Gör en Burpees där du placerar händerna på bollen, ställer dig upp med bollen och sedan kastar  den bakom axeln för att göra en ny Burpess mot bollen. (helkroppsövning)
  • Knäböj med rotation. Tag  tag i bollen med händerna håll bollen ovanför huvudet och böj i en knäböj men för bollen på höger utsida av benen i nere läget, ställ dig upp sträck händer med boll ovan huvudet och för sedan bollen ner på vänster utsida av beneb, repetera övningen varannan höger och vänster. (grym för ben, rygg, axlar)
  • Utfall med boll framsträckt. Ställ dig i utfallsposition, håll bollen i ena handen med handflatan vänd uppåt, för sedan bollen fram framför kroppen, kliv tillbaka med foten och sedan ut igen men denna gång sträcker du handen framåt och ut åt höger med en rotation i bröstryggen, tillbaka och sedan för du handen med bollen ut till vänster, repetera. (bicepsdödaren)
  • Russian twist Sitt ned på rumoan och lyft fötterna från marken, flytta bollen från sida till sida på kroppen. (Core och framförallt sidorna)
  • Utfallssteg framåt och även bakåt Håll bollen med båda händer och tag utfallssteg framåt samtidigt som du för bollen mot utsidan av foten som kliver framåt. Gå sedan bakåt och för bollen på utsidan av benet som inte kliver bakåt. (rumpa, lår, axlar och core)
  • Armhävning på boll Placera händerna på bollen och böj ned i en armhävning med magen ordentligt spänd, krävs bra corestabilitet (bröst, triceps och mage)
  • Djupa knäböj Stå i knäböjsposituon och håll bollen i din famn mot bröstet böj i knäböj och upp igen, kliv ut med ett ben och böj i utfall tillbaka i knäböj och sedan utfall med andra benet fram. Bollen hela tiden stilla i famnen. (rumpa, ben och biceps)
  • Liggande frenchpress Ligg ner på marken och håll bollen ovanför huvudet, lyft fötterna upp i luften och böj sedan underarmarna bakåt bakom huvudet och håll i bollen, få ihop armbågarna så mycket som möjligt. Det ska kännas i triceps. (triceps, core)

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons