Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
FamiljenOkategoriserade

Bloggevent Silja Line

I lördags så var jag och min familj inbjudna till ett bloggevent ombord på Silja Line och båten Serenade. (Det är båten som har en shoppinggata.) Jag har aldrig vart ombord på denna båt och om jag ska vara ärlig så är det nog minst 15 år sen jag var ombord på någon färjebåt överhuvudtaget. Å då var det ett helt annat fokus än mumindisco och glassbuffe’. Men detta event och denna båt levererade ett härligt event och en positiv upplevelse, så positiv att vi nu planerar en minisemester inom kort!




Vårt mission dessa timmar ombord var att få uppleva båten men även bli filmade till en kampanjfilm som skall visas på Silja Line och Loppi.se. Det första vi fick göra var att äta lunch och det var en mindre matsal och buffén bestod av massa härliga delikatesser som kallskuren seranoskinka, salami, oliver, kavring med avokadomousse, mozzarellasallad, goda ostar, härliga sallader, kyckling, pasta, pizza och en barnbuffe med allt som barn gillar. Dessertutbudet var färsk exotisk frukt, macarons, små munsbitar, små godis, brownies, chokladmousse, fruktsallad, glass, smoothiesar m.m



Mätta, belåtna och mycket nöjda över den fantastiska lunch gick vi sedan vidare till discot, där Mumin skulle komma och dansa med  barnen. Vi har lite missat att introducera Mumin för Charlie så vi körde en lite minikurs i fredags och googlade fram bilder på Mumin. Att bara titta på bilder på Mumin verkade inte som att det var rätt strategi då Charlie blev typ rädd och undrade vad det var för läskig typ. Vi goghlade då fram lite videos och hittade ett klipp från typ 70-talet som inte heller var så upplyftande. Vi berättade då bara att Mumin är en riktigt roligt typ som kanske kommer komma och besöka oss på discot. Denna strategi tycks ha gått hem för Charlie blev lika förväntansfull som när tomten ska komma på julafton.

Upplyftande muminbilder att introducera Mumin för första gången?!

Väl på discot så stod vi alla och dansade lite när musiken plötsligt tystade och barnen blickade uppåt bort från dansgolvet för att plötsligt skymta Mumin och Lilla My. En stor vit tokig figur och en flicka med stort rött hår som står rätt upp och en klänning som står rätt ut. Alla barnen sprang fram för att få en kram av Mumin och Lilla My. Charlie stod kvar med fingrarna i munnen och ögon som tindrade mer än självaste stjärnhimlen. Hon fick fram orden:

-Mamma titta på hennes hår! Det var lilla mys hår som fångat Hennes uppmärksamhet. Lilla my ledde oss alla in i danser som “huvud axlar, knä och tå”, “vifta hit och dit” (eller vad sångerna nu heter, musik är inte riktigt mitt specialistämne) Charlie älskade det och kände igen alla låtar. Hon dansade och studsade glatt.


Efter discot så gick vi in i leklandet. Ett stort lekland med 2 bollhav, rutschkanor, tokiga speglar, tv-spels rum, rithörnor, stora svarta tavlor att rita på, kuddhav, klätterställning, gunghästar, filmhörna, ribbstolar och en glassbar. Ett fantastiskt lekland där man lätt kan fördriva ett par timmar.

Vi hann aldrig besöka badet men där ska det också vara supermysigt. En fantastisk båt och en fantastisk dag fick vi. Vi blev så inspirerade att vi bestämmt oss för att boka en resa och åka på en minisemester med just den här båten inom kort!

STORT TACK till Loppi.se och Silja Line för denna dag!

Charlie fick en ryggsäck fylld med Muminsaker med sig hem. Å behöver jag ens säga att Lilla My och Mumin är det bästa hon vet just nu. Hon är som besatt!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons