Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Dagens GrönaOkategoriseradeRawReceptvegetariskt

Nyttig och god middag på 5 minuter

Lördag, och en kväll utan planer och även utan ork. Så vad gör man då till en middag om man vill äta både gott, nyttigt och snabbt?

-En kall grönsakssoppa som är full av både härliga fantastiska smaker, antioxidanter, vitaminer, mineraler och näring. 

  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 gurka
  • 1/2 kruka basilika
  • 1  gul paprika
  • 1  röd paprika
  • 4 hela tomater (ca 400 g)
  • 1/2 dl olivolja (extra virgin)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 pressad citron
  • 1 msk lantbuljong (jag använde pulver från Biofood)
  • Örtsalt och chilli
  • 2-5 dl vatten (beror på önskad konsistens)

Jag lägger ner alla ingredienser i en blender och drar igång den. Lök och vitlök är skalat men annars är de hela. Tomater och paprika är också hela. Men jag har en superduper blender som klarar att dela allt helt. Om du inte har lika stark motor i din så dela lök, paprika och tomater i ex 4 delar lite snabbt. Dekorera med finhackad paprika och gurka. 

Voilà klart på 5 minuter!


Till detta så serverar jag lite chark i form av kalkon till mig, skinka till mannen och salami till barnen. En tallegioost till oss alla att mumsa på.  Ett glas rött blir finfint till. (Jag nöjer mig med ett halv glas.)

Chark har jag handlat i affären i delikatessdisken och bett dem skiva tunna skivor så detta är enkelt att lägga upp. Om ni är vegetarianer och vill äta något till gazpachon så rekommenderar jag fröknäcke med hoummus till. Då får ni en nyttig och vegetarisk middag med mycket protein ändå.

Önskar dig en härlig middag!

Så fantastiskt gott!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons