Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
OkategorieratOkategoriseradeTräning

Fantastiska STHLM Heartbeat eventet

Igår var jag på träningsvenentet STHLM Heartbeat på Fotografiska. Ett event för de främsta bloggare, influencers och instagrammare inom träning. Ett fantastiskt event som var proffsigt anordnat och ordentligt uppstyrt med mycket träning, workshops och en mässa med utställare från olika företag inom träning, hälsa och skönhet. 


Dagen inleddes med en pressentation av eventet av Sofia, där hon börjar med att uppmana oss alla deltagare att hjälpas åt till att samarbeta. Då vi alla oftast är ensamma i vårt arbete och det ibland blir lite ensamt att jobba digitalt. Att hjälpas åt på olika sätt från det lilla till det stora. Bla så har vi alla problem med att själv ordna med bra träningsbilder och videos så hon bad oss alla att ta denna hjälp idag. Vilket gav en stark samhörighet hos oss alla.  Och som vi nätverkade, pratades, letade möjligheter till att hjälpas åt och vi passade även på att beröma varandra. En underbar känsla och samhörighet. Vi alla är ju kollegor inom samma bransch. Jag träffade lika många nya som gamla kontakter denna dag. 

Först ut på agendan var ett träningspass av SomaMove som leddes av en av grundarna Linus Johansson. Det är första gången som jag tränar SomaMove men det var riktigt jobbigt, frigörande och skapar mycket rörelse i kroppen. Linus är otroligt pedagogisk och inspirerande som instruktör. Fick ett stort begär på mer av denna träningsform. Det finns ju massa kurser att ta både privat samt som instruktör på hemsidan http://www.somamove.com/


Direkt efter detta träningspass så höll Linus en workshop om fascian om hur allt hänger ihop i kroppen som en enda enhet. Riktigt bra och intressant workshop som gav mig kvitto på att jag är inne på helt rätt spår med mitt tänk.


Till lunch så serverade Valio en vegetarisk gryta med huvudingrediensen MiFu. Som liknar keso i utseendet men inte i smaken. Mycket proteinrikt och mättande vilket förvånade mig då jag oftast äter mycket protein för att bli mätt. Min första tanke var att jag skulle behöva äta otroligt mycket mat för att bli mätt, men mättnaden kom snabbt och höll i sig länge. En produkt som jag kommer att fortsätta använda hemma framöver. 

En dessert serverades som bestod av soyghurt toppad med lite frön och honung. Enkelt, gott och nyttigt. Perfekt!Vid lunch så minglade jag runt, pratade med de olika sponsorerna och utställarföretagen. Passade på att ordna ett par kompressionsstrumpor från Apotek Hjärtat.  Dessa strumpor är medicinska vilket de inte är från de olika sportmärkena. Så om det är kompressionen man är ute efter så ska man köpa just ett par medicinska kompressionsstrumpor med CE märkning. Apotek Hjärtat ordnade även en workshop med Leg Naprapat Sotiris Danos som handlade om fötterna. Återigen så pratar han om att allt i kroppen hänger ihop som en enhet. Många problem som man har ex i ryggen startar med fötterna. Vi fick testa en hel del olika övningar för att kontrollera att fötternas ligament, muskler och leder fungerar som de ska. Ja och visst hade vi alla svagheter i fötterna. Då tränar vi alla regelbundet, så hur är det hos människors fötter som inte tränar?Direkt efter denna workshop så var det dags för nästa träningspass, denna gång var det Barre från SATS. Ett pass med rumpa och lår i fokus. Så det vart minst 300 knäböj och utfall där allt görs på tå (hej smärta i lilla stortå, aj aj) 

Kändes väldigt relevant att träna i positioner just på tå direkt efter workshopen om fötternas enormt stora betydelse i vår hälsa. Alla influencers och bloggare trotsade smärtan och fortsatte att stå på tå genom hela passet, just kanske på grund av vår nya kunskap om vår dåliga rörelseförmåga i tårna/fötterna.

Under Armour var där med sin senaste vårkollektion och jag älskar Under Armour. Bra kvalitet, bra pris, sköna kläder med bra passform och supersnygga. Den här kollektionen är riktigt snygg med jättefina  färgkombinationer. Har redan spanat in ett par plagg som jag måste komplettera garderoben med.


Efter Barreklassen så gick jag direkt till nästa workshop som presenterades av Elvie som är en superprodukt. En liten apparat som kan mäta av din bäckenbotten spänning. De flesta kvinnor efter en förlossning tror att de kan knipa och spänna bäckenbotten men oftast det bara rumpan som spänns. Elvie har tagit fram träningskläder där man tränar bäckenbotten och sa tidigt ser man i en monitor hur pass mycket man faktiskt aktiverar bäckenbotten. Hur grymt som helst och ett gott råd till alla nyförlösta kvinnor att kolla in deras hemsida och försöka att gå åå en kurs.Sen blev det en kaffepaus och jag minglade runt och pratade med mina branschkollegor. Alla var vi överens och så otroligt glada och tacksamma över att få ha deltagit på STHLM Heartbeat. En fantastisk dag på alla sätt. Smakade lite glass från addIcecream och laddade inför dagens sista träningspass med Fynkygine. Ett riktigt hårt pass med många atletiska parövningar som både var utmanande, tuffa och maxpulsen var nästan på topp hela tiden. Underbart att få köra slut på kroppen. Den energin som infann sig i lokalen denna sista timmen var makalös. Den energin hade nog lyckats försörja hela Stockholm på el om Eufori varit en strömkälla. Tänk er ett stort gäng med toktaggade träningsgalningar som kör sitt 3e pass med egentligen noll ork i kroppen eller huvudet, men alla vill nu verkligen ge allt. Instruktören eldar och peppar på, musiken höjs, basen från musiken styr pulsen i kroppen och alla börjar heja, tjoa och tjimma högt. Typ taket på fotografiska höll på att lyfta. Avslutningen var 5 minuter av konstanta Burpees. EUFORI!

-Jo, jag har idag träningsvärk i precis hela kroppen samt blåmärken på knäna, handflatorna och armbågarna.


Å ännu mera bilder som kommer ifrån 

uppochhoppa.se & träningsevent.seAnnons

Lämna en kommentar

Annons
Annons