Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Kombucha är det namn som vi i västerlandet använder för en jäsningsprocess av avsvalnat sötat te som smakar syrligligt och vinägeraktigt. Jäsningsprocessen skapar enzymer och goda bakterier s.k probiotika. Drycken görs av te med socker i samt en jästsvamp som sätter fart på jäsningen och drycken får då näring från sockret. Kombuchadryck är en snabbt växande hälsotrend just nu i Sverige

En hälsosam dryck gjord med socker? Sockret behövs för att skapa jäsningen. Eftersom svampen och de goda bakterierna växer av sockret och får näringen därifrån så finns det väldigt lite kvar av sockret i den färdiga drycken. I den färdigjästa drycken finns det kvar näringsämnen som bland annat B-vitaminer, enzymer, och antioxidanta syror som gör gott för kroppen.


Enligt traditionell kinesisk medicin betraktades kombucha-te som odödlighetens te och kallas livets elixir.
Jag själv upptäckte Kombucha i somras när jag var i New York. Den fanns överallt och förpackningen lockade mitt intresse. Stora hyllor med mängder av olika Kombucha. Jag drack den och kände att jag mådde bra av det, jag gillar smaken (absolut inte alla som gör). När jag kom hem till Sverige så letade jag överallt efter denna magiska dryck men hittade den inte så jag googlade och hittade då att man kunde brygga sin egen kombuchadryck! Roligt projekt tänkte jag och satte igång. Här beställde jag mitt startkit. Mycket smidigt och med beskrivning på hur du kommer igång och hur du fortsätter din bryggning. Haft min egna bryggning igång här hemma i 6 månader nu.

Några av Hälsofördelar som Kombucha sägs ge:

-Förbättrar matspjälkningen (det kan jag själv verkligen intyga)

-Bättre hy  (det kan jag själv intyga)

-Stärker kroppens eget immunförsvar

-Ger energi (Yepp stämmer)

Hjälper levern med avgiftningen

-Viktnedgång 

-Minskar inflammationer i kroppen

-Minskar smärta i leder

-Sänker blodtrycket

-Sänker kolesterolet

-Minskar besvären med astma och allergier

Min bästa smak av KOMBUCHA är smaksättning av rödbeta, äpple och ingefära ???✨

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons