Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
KostOkategorieratOkategoriseradeRecept

Kyckling på salladsbädd med sötsyrlig jordnötssås!

Jag äter kyckling varje dag 1-4ggr per dag. Jag äter även grönsaker varje dag 1-4ggr per dag. Jag kommer aldrig att ledsna på det eftersom det är det min kropp behöver och mår bäst av. Jag varierar min mat jättemycket även fast jag i princip alltid har dessa 2 råvaror i min mat. Jag menar grönsaker finns ju i 100-tals former och varianter. Grönsaker är inte bara isbergssallad, gurka och tomat.

Här är mitt recept: 

Kyckling på salladsbädd med sötsyrlig jordnötssås. Det som är bra är att det tar max 30 min att laga den. Enkelt, gott och nyttigt!

-2-3 st kycklingfiléer

-Romansallad 3-4 blad

-3 nävar Ruccolamix (ruccola, mangold, spenat och rosésallad)

-1 näve Mache sallad

-1/2 pkt Sojabönor

-1/2 Gurka

Börja med att steka kycklingen i stekpanna med lite kokosolja.

Skiva upp gurkan i halvmånar, hacka chilin.

Skölj och bryt romansalladen och lägg på ett far, fortsätt sedan med ruccolamixen och sedan machesalladen och till sist sojabönorna och gurkan. (Gör nu iordning jordnötssåsen) När kycklingen sedan är klar så skiva upp den och lägg den fint på salladsbädden.

Dekorera med lite hackad Chilli, Färsk Koriander och ett par stänk av Fisksås.

Ringla sedan Jordnötssås över

-1 dl rostade naturella osaltade Cashewnötter

-2 msk Jordnötssmör (utan socker)

-1 msk Honung

-Saften av 1/2 lime

-4 msk Vatten (ev mer om du vill ha den mer rinnig)

-1 msk sesamfrön

Salt

Börja med att rosta cashewnötter lite lätt i en stekpanna för att få en nötigare och kraftigare smak. Häll sedan ner i en matberedare el blender och mixa tills de är småbitar. Klicka i jordnötssmör och honungen och mixa lite till. Häll sedan i resten och mixa färdigt.

Klart att servera, Smaklig spis!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons