Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

När det är mörkt och kallt ute så är det mycket vanligt att vi blir än mer stillasittande än vi normalt är. Plötsligt finns det så många hinder som blockerar vår väg till att röra på oss.

Det är ju mörkt, det är ju kallt, måste jobba övertid, tiden räcker inte till, har inga bra kläder m.m m.m

Men vet du, det här är bara ologiska och lata bortförklaringar för är det någon gång på året som vi behöver röra på oss så är det just nu under vinterhalvåret. Vi behöver dagsljus och friskluft nu mer än någonsin. Ju mer dagsljus och friskluft desto mer energi får vi. Du vet att vi behöver minst 30 minuters rörelse varje dag för att ha god hälsa?

Så skippa ursäkterna nu på en gång, ta tag i kollegan och ut och gå en promenad tillsammans redan nu på lunchen. Om så bara 10 minuter så är det 10 minuter mer än igår. VARJE DAG gör du detta. Har du inte 30 minuter så gå 10 eller kanske bara 5 minuter. Börja med lite och kom ihåg att lite är betydligt bättre än inget. Se bara till att börja med något och öka vartefter.

Extra bonus om du även får lite solljus på dig!

Jag har även skapat en 5 minuters kontorsgympa som du kan göra vid din kontorsplats. Allt för att hjälpa dig med lite mer rörelse. Få med dig en annan kollega på detta och se hur det kommer spridas till resten av kontoret efter några dagar.

Börja med att sätta dig längst fram på kontorsstolen (se till så att hjulen är låsta, så du inte råkar skjuta bak stolen och hamna sittandes på golvet) 

  • Flytta huvudet från sida till sida 10 ggr
  • För armarna upp över huvudet och rotera överkroppen först till vänster och sedan till höger, 10-20ggr

  • Ställ dig upp och sätt dig ned i en knäböj med stolen bakom dig. Börja med att sitta på stolen och när du gör detta utan problm så gör en knäböj utan att sitta på stolen. Upprepa 10-20ggr 

  • Stå på ett ben och lyft upp ett knä. När du ställer ner foten på golvet så sträck upp händerna i luften, när du lyfter ena knät så för armarna nedåt och skifta ben. Pendla. Ed armarna upp och ned och sträck ordentligt både i armarna och i fötterna. Upprepa 10-20ggr.

  • Stå upp och rotera överkroppen så långt som möjligt åt höger sedan åt vänster.  Armarna pendlar med och försök att rotera mer och mer för varje varv. Känn att du kommer åt i ryggen. 10-20ggr

  • Släpp på spänningar i nacke och baksida axlar genom att röra på skulderbladen. Stå upp med armarna böjda i 90 graders vinkel med händerna framför kroppen i höjd med magen, rotera ut armarna genom att börja rörelsen bak i skulderbladen och för armarna i en rak linje ut från kroppen. Rörelsen sker i skulderbladen, fokusera på att få ihop skulderbladen så mycket som det går. Upprepa 10-20ggr. 

Denna lilla gympa tar ca 5 min och du kan med fördel göra detta varje heltimme eller varannan heltimme. 

Nu finns inga ursäkter längre, rör på dig du behöver det nu mer än någonsin och kom ihåg lite är bättre än inget. Målet är 30 minuters rörelse per dag!

Har stora förhoppningar om att ge dig lite mer energi nu, lycka till!

Superhärligt med lite friskluft och dagsljus varje dag

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons