Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Ni är många som undrar hur det går för Jessica i hennes resa mot hennes toppform! Många av mina klienter frågar hur det går, jag får mail och kommentarer från vänner omkring mig. Ni är många som följer och undrar vart förra veckans rapport tog vägen 🙂 

Svaret är att då Jessica var i L.A förra veckan så tänkte jag att jag uppdaterar nu denna vecka istället.


Det går bra för henne. När hon var i L.A så tränade hon varje dag trots 45 gradig värme. Hon åt bra mat men åt även lite mer fritt och intog även mer alkohol än vad som hon hade ok på att inta. Hmmm…!!! Stort kred för att träningen bibehölls, stort kred för att hon ändå gjorde medvetna val kring kosten. Vad gäller alkoholen så visade den sig självklart på vågen och det var bra då hon såg själv vad lite för mycket vin kan göra med kroppen.

I lördags så träffade jag Jessica och chokade henne med en invägning, ha ha hon trodde att hon skulle slippa.


Resultatet +2kg! En vikt som är högre än när vi startade.

Så då är allt kört???

-Absolut inte! Men kroppen reagerar med att samla på sig mer vätska när man äter lite mer än man brukar, samt att alkohol samlar på sig vätska. Så ofta är dessa viktuppgångar som sker efter/vid semestrar mestadels vätska. Man känner sig mer svullen och tänker då tanken att det är kört och så fortsätter man att äta mer. Det kan inte bli mer fel!

Snabbt tillbaka till planen så kommer kroppen inte att lagra in den extra energin den har som fett utan just skölja ur det som överbliven vätska. 

Då i lördags så tränade vi ett rygg och bröstpass då Jessica skulle springa Tjurruset på söndagen och jag ville inte att hon skulle ha träningsvärk i benen.


Hur himlans bra är inte det att träna ett PT pass dagen efter man kommit hem från USA? Sen att ytterligare dagen efter springa en mil i lera, backar och hård terräng? 

-Jo det är något som de flesta av oss aldrig skulle göra. Men Jessica är målinriktad och motiverad att göra en förändring i kroppen.

Hon har även diskbråck sen 8 år som nu började göra sig påmind i L.A så hon går nu på smärtstillande. När det gör som mest ont så vilar hon. Hon säger att hon känner av diskbråcket då och då och nu efter L.A så känner hon av det pga för mjuk säng.

-Njae jag är ju ingen Dr men att träna för hårt när man känner smärta av ett diskbråck klingar inte bra i mina öron. Jag litar på att Jessica känner sin kropp och kommunicerar rätt till mig. Så länge hon vilar emellanåt och undviker situationer och lägen där hon känner av smärtan så kör vi på.

Jag är noga med att fråga om det känns samt att hitta övningar som inte belastar svanken. Hopp är uteslutet, böjning av ryggen likaså. Sittande benövningar med stöd för ryggen funkar. Hon måste känna efter och vila men även vara i rörelse där ryggen inte känns av.

Jag har rådgivit henne att uppsöka en kiropraktor så att vi kan få en uppdaterad status kring hennes rygg.

Vad jag kan se så har Jessica för tighta höftböjare, stel i höften så vi måste jobba med stretch men även höftrörlighet och stabilitet. Stärka upp gluteus (rumpan) samt coren så att ryggen får det stöd den behöver för att inte förvärra trycker på lederna.

Det viktigaste är att lyssna på kroppen och om smärtan inte avtar så måste vi pausa träningen. Just nu tar vi dag för dag och jobbar försiktigt framåt. Att lyssna på kroppen är superviktigt! För vissa gör det för ont för att träna och då ska man inte träna och för andra funkar en del övningar utan problem och då gör man de övningarna. Men att få en diagnos av läkare, kiropraktor, sjukgymnast är viktigt.


Till resultatet då 🙂

Trots att hon ökade 2 kg i L.A så har hon blivit av med dessa kg nu. Som sagt bara vätska.

Hennes fett % har gått från 29 till numer 26%. (Målet är under 23%)

Hon har ökat 2 % i muskelmassa.

Minskat ett snäpp i det viscerala fettet, dvs det fett som är invärtes runt organen. Vilket är makalöst bra!

Hon har minskat sitt låromfång med -4 cm, midjan med -5 cm.

Så jag vill verkligen säga att hon gör ett kanon jobb trots resan till L.A och nu med lite lägre tempo i träningen pga smärtan. Stor eloge och stor applåd till henne. Jag är otroligt stolt.

Nästa vecka ska vi se och jämföra bilder så att ni får se själva hur formen är halvvägs.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons