Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Vänner, vi har ett första resultat i projekt Jessicas toppform. En andra mätning är gjord. (Resultat redovisas lite längre ner i texten)

Den här veckan kommer att avvika ganska ordentligt från de andra veckorna och det är toppen eftersom detta visar på att livet är som livet är. Jag säger ofta till mina klienter att “Ibland kommer livet emellan” Fast det klingar lite negativt och jag menar inget negativt alls med de orden. Utan när vi går in i en plan på att forma kroppen, gå ner i vikt, bli starkare, bli snabbare eller vad vi nu har för mål. När vi har tagit ett beslut om att skapa kontroll på kost och träning så krävs det en långsiktighet. För det är ett konsekvent tänkande och handlande som kommer att ge resultat. Därför är jag noga med att försöka hjälpa mina klienter till att skapa en bättre livsstil helt enkelt snarare än bara ge dem en kostplan som består av bara torsk och broccoli. Det måste finnas utrymme för sociala tillfällen, jag sätter aldrig förbud mot något, utan lär mina klienter hur de kan göra bättre val och att välja sina tillfällen där de vil äta något onyttigt väl.

Jessica är i denna vecka i Los Angeles på en riktig drömresa tillsammans med hennes bästa vänner. Hon blev förskräckt av tanken på flygplansmaten, hur ska hon undvika alla sockerfällorna och hur ska hon stå emot alkoholen (Jessica älskar alkoholhaltiga drycker men är inte alkoholist) och hur ska hon träna nu?

Jessica Lasses och hennes bästa vänner

Hon är i upploppet på sin sockerdetox, (nu på måndag är den över) Så jag har gett OK på att vid 1 tillfälle under denna vecka då får hon äta precis vad hon vill och hur mycket hon vill. 1 tillfälle, inte en hel dag, stooor skillnad på de olika begreppen. Hon får också dricka 1-2 glas alkohol 2 ggr. Frukt får hon också börja äta 1-2 per dag.

För inte vill vi att hon ska vara på en drömresa och inte få leva fullt ut? Vem vill inte vara i Los Angeles och dricka champagne? Vem vinner på att hela tiden ha en massa begränsningar i livet? Detta handlar om att “livet kommer emellan” att man då helt enkelt gör medvetna val och tillåter sig att äta eller dricka det man vill men vid väl valda tillfällen. För om Jessica nu väljer att äta och dricka fritt under hela veckan så kommer hennes kropp att svälla upp och gå upp både i vikt, vätska och fett. Men om hon begränsar sina tillfällen och väljer dem väl så kommer det inte göra någon större skillnad. Dessutom kommer dessa tillfällen ge henne så mycket mer njutning än om hon äter/dricker det hon vill hela tiden varje dag.

Jag tipsade Jessica om att göra proteinpannkakor och ta med på flyget. De håller sig länge, de luktar inte och de smakar gott. Blanda 100g (3 st) äggvitor med 1 dl kaseinpulver spä ut med lite vatten alt osötad mandelmjölk. Stek och tag med! Blir som en tjockare och lite svampigare pannkaka. Detta är utmärkt att ta med på flygplanet.

Svar: JA du får ta med mat på planet, men inget flytande.

Jessica fick med sig ett träningsprogram som hon kan utföra hemma, men det finns tillgång till gym så då följer hon helt enkelt bara sitt träningsschema. Älska att hon även packade ner havregryn för att kunna göra gröt varje morgon. För att lyckas krävs planering!

Nu till resultatet:

På 2 veckor så har hon gått ned exakt 1 kg. Och det var ju inte så mycket med tanke på de 20 träningspass som hon har gjort under tiden.

Men här kommer det fina, ni vet ni har hört det förut “Vikten säger egentligen ingenting” Väg dig inte mät dig istället. Det visar sig stämma även för Jessica.

Hennes fett% har minskat med 2,1% och hennes muskelmassa har ökat med 1,1% Hela 7 cm är borta från hennes kropp.

Det är helt makalöst bra resultat. Skulle säga att detta är kanske ett genomsnittligt resultat på 1 månad för en person som äter ochvtränar bra. Eller det kan till och med ta 2 månader för vissa. Det detta handlat om i Jessicas fall är just att komma i toppform det är inte fråga om att minska i vikt. Vi ska få fram mer muskler men minska andelen fett så att musklerna blir tydligare. 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons