Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uncategorized

Din värsta fiende är du själv

Besegra egotEgo

Har du någonsin känt rädsla för att träna en viss övning bara för att personen bredvid dig är dubbelt så stark som du?

Har du någonsin undvikit att göra någonting av rädsla för att misslyckas?

Har du någonsin hittat på ursäkter eller ljugit om att du är sjuk/skadad för att ex slippa vara med på löptävlingen i idrotten i skolan eller liknande bara för att du är livrädd för att det skall upptäckas att du inte springer snabbast?

Har du någonsin känt dig nervös när du skall prata inför en stor grupp med tanken  “tänk om jag inte vet vad jag ska säga”?

Har du någonsin haft svårt för att be om hjälp för att du är rädd att du ska uppfattas som svag eller okunnig?

Besegra egot
Ego

Det är ditt kära ego som pratar till dig. Ditt ego är inte alltid en snäll kompis. Ditt ego bygger en bild av dig själv av att du är stoppbar och bäst. Det är ju jättebra i vissa sammanhang och inte alltid fel, men i tillfällen när vi blir oerhört osäkra och nervösa så är det vårt ego som har satt för stora krav på oss, och som då ökar stressen och pressen på oss själva så att hjärnan inte hänger med i svängarna. Ditt ego gör dig liten och berättar istället för dig att du skall hålla dig inom din comfortzon där du vet hur du ska göra och prestera för att vara ditt bästa jag. Ditt ego vill bara vara bäst, ditt ego är lat och vill inte fightas och ditt ego vill absolut inte utvecklas.

För att utvecklas så måste du helt gå utanför din comfortzon, och dit får du gå ensam ditt ego varken vill eller kommer tat göra dig sällskap där.

Ditt ego vill stoppa dig, det är ditt ego som gör dig lat, ditt ego som gör dig nervös, ditt ego som vill stoppa dig eftersom ditt ego inte vill utvecklas. Börja med att inse att du måste sluta lyssna på egot och ta istället klivet utanför din comfortzon. Lyssna inte, bara gör det du ska. Börja med ett steg så kommer det vara lättare att ta det andra steget och när det andra steget är taget så kommer det 3e och 4e att bli ännu lättare och plötsligt är det hur enkelt som helst.

Vi alla har varit nybörjare någon gång, vi alla har börjat någonstans.

Vi går till gymmet för att bli starka, friska, få energi, få en bättre hälsa. Vi vill bli starkare och komma i bättre form och för att bli det så krävs det en ständig utveckling och för att få en ständig utveckling så måste vi hela tiden ta klivet utanför vår comfortzon. Vi måste pusha oss själva, ta i mer och våga mer.

Din styrka sitter i hjärnan
Din styrka sitter i hjärnan

Så bara greppa stången i gymmet och lyft det du kan med god teknik och låt personen bredvid dig lyfta dubbelt så tung vikt (hen började en gång med samma vikt som du har där framför dig)  Låt alla andra runtomkring dig stäva efter sitt personbästa medans du gör samma sak. Så i med hörlurarna och gör din grej, Strunta i ditt ego och börja utvecklas.

Det kommer inte att bli lätt. Din ego förväntar sig snabba resultat och kommer att berätta för dig att sluta när det blir tufft. Ditt ego kommer att förvänta sig att bli belönad och utvecklas snabbt. Du kanske kommer att utvecklas snabbt, kanske inte, vad spelar det för roll så länge du utvecklas?

Men du måste gå in på din arena ignorera ditt ego och sedan plocka upp det rostiga svärdet och börja slåss.

Sträva efter att bli bättre och bättre dag för dag, vecka för vecka, månad för månad, år för år. Utvecklas och njut av dina framsteg,

Ignorera ditt ego

Du kanske är överviktig och vill börja träna men vågar inte av rädsla för att alla ska titta och skratta åt dig?

Du kanske hade tänkt att springa det där loppet du alltid drömt om, men du har inte kommit igång med träningen ännu så hur ska du hinna?

Du kanske vill lyfta 100 kg i marklyft men vågar inte för personen bredvid dig lyfter 200 kg?

Du kanske vill testa en ny träningsform, men du har ju alltid tränat på detta vis så hur ska du lära dig?

Du kanske vill byta karriär, men du kan ju inget annat än just det här som du gör?

Du kanske vill bli mer rörlig och smidigare, men det är nog för sent för du är stel som ett kylskåp?

KOM IHÅG…..Ditt ego hindrar dig från att stoppa något som inte fungerar!

 

Nu kööör vi!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons