Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
BilderFormkollOkategoriserade

Debuten, Body Fitness på Decembercupen

Det var över 1 vecka sedan jag gjorde min debut inom Fitnesstävlandet. Det har varit fullt upp sedan dess och tagit ett tag att smälta alla intryck.

Helgen efter (nu i lördags stod jag på scen igen med tävling nr 2, Luciapokalen, men det skriver jag om  i nästa inlägg)

Men nu så ska jag sammanfatta Debuten och tävlingen på Decembercupen.

Jag och min man åkte ju ner och checkade in på hotell Scandic Star på fredag kväll. (Tävlingen var på lördagen)

Det var så spännande alltihopa. Det var så mycket som skulle göras. 3 lager färg skulle på, jag skulle registreras in, jag skulle fixa håret, sminket och ja allt skulle bara kittas upp nu. Jag var sjukt taggad men inte alls nervös, svårt att vara nervös när man inte vet vad som komma skall.

Jag hade svårt att ta det lugnt och vara still. Energinivån i kroppen var så otroligt hög, trots minimalt med både mat och vatten. Inte druckit något på hela dagen, all vätska ska ut ur kroppen, allt för att formen skall sitta perfekt när jag väl kliver upp på scenen.

Helt otroligt vad formen förändras de sista 36 timmarna, man bara krymper och blir stenhård.

Jag lyckades få några bra timmars sömn och vaknade upp med en fantastisk känsla i kroppen. Jag var där i den form jag ville vara, den bästa formen jag någonsin har haft. Var utvilad och hade massa energi. Dagen D var nu äntligen här. Så länge som jag har drämt och längtat efter den här dagen. Så länge som jag har kämpat och slitit just för den här dagen. Jag fylldes av stolthet och var nöjd. Tänkte att nu ska jag bara njuta av allt som sker.

Gick runt lite pirrig, förväntansfull men full av glädje hela dagen. Fick äta lite gröt till frukost och kände genast en höjning av energinivån (inte ätit kolhydrater på 1 vecka, så kroppen törstade efter kolhydrater)

När jag sedan klev in bakom scen och la ut mitt liggunderlag så insåg jag att nu är det verklighet, det började bli svårt att hålla känslorna i styr, de tog över, jag var så glad så jag ville bara skrika högt. Blev nervös visste inte alls vad jag skulle göra nu och när eller hur. Som tur var har jag ett GRYMT TEAM bakom mig MM SPORTS  där det finns massor av erfarna Fitnessatlether som såklart fanns där backstage och hjälpte oss alla som skulle upp på scen. Jag fick hjälp med smink, att limma bikinin, de sa åt mig att nu var det dags att börja ladda, nu ska du börja pumpa upp musklerna. Allt gick väldigt fort nu, och plötsligt står jag i linen bakom scen och hör speakern ropa nr 10 Mille Jagenus, och jag stapplade upp på scen.

 

Väl där så blev jag bländad av ett enormt starkt strålkastarljus som lös rakt i mitt ansikte. Jag såg ingenting. Inte en enda människa såg jag. Jag kom ihåg att jag skulle le så jag log rakt mot strålkastaren och försökte ta in alla känslor. Kände att hjärtat slog hårt inne i bröstet, kroppen var spänd. Lyssnade på speakern och följde anvisningarna. Körde de obligatoriska poserna. Det blev varmt, och svetten började rinna längs ryggen. det är inte lätt att spänna varje liten muskel i kroppen men ändå se avslappnad och kvinnlig ut så ska man samtidigt le. Att posera är verkligen en konst som jag ännu inte har full kontroll på.

Men där stod jag nu i ljuset på en scen i min absolut bästa form någonsin bara 1 år och 10 månader efter min dotters födelse. Och 36 år gammal. Jag fylldes just då av så mycket stolthet och började redan att älska detta ögonblick att stå på en scen i en liten bikini i en helt fantastisk form efter en helt fantastisk resa. Säg att jag stod där i ca 15 min innan jag gick av bakom scen. Och det adrenalinpåslaget som kom här var helt enormt. Om någon hade sagt att jag skulle springa maraton precis då å hade jag gjort det rakt av utan att tänka i bikini i klackskor. Jag var oövervinnerlig, jag var bäst störst och vackrast. Jag hade lyckats, jag hade verkligen gjort det. Jag tog mig hela vägen fram och upp på scen.

Detta är en enormt lång resa för mig, men sen Januari 2014 har jag kört stenhårt 7 dagar i veckan med en coach till min hjälp. Och detta ögonblick som har varit så långt borta hela tiden var nu plötsligt passerat. Galet vilken eufori. Vilken total lycka och stolthet.

Jag är så stolt över mina prestationer!

Den bästa känslan här är just nu att detta skall jag igenom igen nästa vecka.

 

Nedan ett stort bildgalleri från min debut på Decembercupen Body Fitness -158 cm

_thmb_14dc_1732
_thmb_14dc_1804
_thmb_14dc_1809_thmb_14dc_1718 _thmb_14dc_1723

 

 

 

 

_thmb_14dc_1733

IMG_5663.JPG

IMG_5706.JPG

IMG_5701.JPG

IMG_5659.JPG

IMG_5801.JPG

IMG_5733.JPG

IMG_5736.JPG

IMG_5722.JPG

IMG_5834.JPG

IMG_5810.JPG

IMG_5874.JPG

IMG_5831.JPG

IMG_5897.JPG

IMG_5903.JPG

IMG_5920.PNG

IMG_5922.PNG

IMG_5934.PNG

IMG_5924.PNG

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons