Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
DietTräning

Fokus på kontakten med musklerna

Eftersom förra veckan blev en grym PB vecka med hela 3 st PBn så tänker jag denna vecka backa ordentligt viktmässigt och fokuserar istället på kontakten med musklerna.

Variation är viktigt för att musklerna skall utvecklas. Variationen behöver inte betyda nya övningar hela tiden. Jag kör på med samma övningar där det är mycket basövningar. Variation är att byta vikter och att justera vinklarna.

Så då det blev tungt förra veckan så är det bra att återgå till fin teknik och hitta kontakten i musklerna när jag tränar.

IMG_3685.JPG

Det är alltid viktigt att träna med bra och rätt teknik, egentligen framförallt då man belastar tungt för att slippa skador.
Men man har en viss förmåga att skippa tekniken de sista repsen då man har PB i sikte. Man vill ju så gärna pressa upp vikten.

Känslan att jobba med att ha kontakt 100% i hela rörelsen i varje set är magisk. Man blir totalt fokuserad, man blir ett med sin kropp. Tanke, känsla och kropp samarbetar. Alla tankar på allt annat blir som bortblåsta. Detta är grymt bra mental träning också. Att bara vara, att känna, att fokusera på nuet, hur känns det i kroppen.

Prova 1 vecka, det kan ta ett tag innan du verkligen hittar 100% rätt i kontaktträning. Men när du gör det under ett helt pass… Magi!
Berätta gärna om/när du haft ett sånt pass.

IMG_3689.PNG

IMG_3676.JPG

IMG_3672.JPG

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons