Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
OkategoriseradeVisdomsord - Ordspråk- Motivation

Brist på tid, brist på motivation… eller bara brist på vilja?

Jag får ofta frågor om hur jag hinner med allt?

Eller hur jag orkar?

Eller “Har inte du familj” Har ni barnflicka som hjälper till eller städerska som städar?

För mig är det ju i och för sig ganska enkla svar på allt ovan, men jag tänkte tänka till lite grann och reflektera över just detta med hur jag faktiskt får det hela att gå runt!

1. Hur jag hinner med allt.

-Kan det vara så att jag har mer tid än alla andra? Nej, såklart inte, men jag har ett mål som driver mig, ett mål att fokusera på. Ett mål som jag med 100 % ärlighet vill uppnå. Detta mål kräver att jag satsar som en elitidrottare. En elitidrottares liv är inte enkel, det krävs enormt mycket, enormt mycket viljestyrka. Därför är målet viktigt och att det är ett mål som jag verkligen verkligen vill uppnå. Har man ett mål som man inte vill uppnå så kommer man aldrig att jobba tillräckligt hårt för att uppnå det.

Ex Många vill förändra sin kropp på ett eller annat sätt, och många vill förändra den genom att träna sig till den. Men som vi alla vet så tar det tid och långsiktighet för att skapa en förändringen i kroppen. Och det finns många hinder på vägen. Vill man inte helhjärtat ha just den förändringen så kommer man att falla framför hindren. Vill man tillräckligt mycket så biter man ihop och ser till att ta sig antingen över eller förbi hindren. Viljan att komma i mål är starkare och ger en kraft att fokusera på hur man besegrar hindren.

Så den stora frågan är egentligen inte “Hur jag hinner” utan hur mycket jag vill det. Man måste vilja tillräckligt mycket. Vill man tillräckligt mycket så måste man vara beredd på att “offra” saker och ting för att ta sig till målet, så är det bara.

2. Hur orkar jag?

– Kan det vara så att jag har begåvats med mer ork än andra människor? Nej såklart inte. Återigen så handlar det om viljan att ta mig i mål, viljan driver mig i rätt riktning. Det är självklart att jag har många stunder då jag verkligen inte pallar att gå upp tidigt på morgonen för att ex hinna med ett träningspass innan jobbet för att ge mig mer tid med familjen hemma på kvällen. Men om jag skulle lyssna på orken och det min hjärna säger  många morgnar  som är “Jag orkar inte, jag vill ligga kvar här i den varma gosiga sängen och fortsätta att snusa på min underbara 1 åring och vara nära min älskade man.” När dessa tankar kommer så är det för mig inget alternativ att ställa om klockan 1 timme framåt och tänka, “Äsch vad gör väl det om jag missar ett träningspass” Utan det jag gör är bara att koppla bort hjärnan och tänker att för att ta mig hela vägen fram till mitt mål så måste, så vill jag gå upp och köra detta träningspass. För jag vet att efter passet så ångrar jag det inte. Det finns väl inte många som har ångrat ett träningspass som de har gjort? Oftast ångrar man just de träningspass man aldrig gjorde, eller hur?

3. Hur hinner jag med familjen? 

Tänk om jag hade det så bra så att jag hade både en barnflicka och en städare som kunde hjälpa till med hemmet, men det har jag inte (för det kostar sjukt mycket pengar, vilket man inte har när ena föräldern jobbar och den andre föräldern är hemma med barn) Jag har väl lika mycket tid med min familj som många andra har egentligen. Jag tror att jag spenderar lika mycket tid med dem som alla ni andra. Men jag går upp medans de sover ett par gånger i veckan, jag åker och tränar 1 timme medans dottern sover, mannen tittar på TV och sonen spelar dataspel eller annat datajox. Vad gör väl det då om jag tränar istället för att sitta ex framför datorn hemma. För det är ju så att inte sitter vi ju och umgås hela tiden när vi är tillsammans. Jag tränar även på luncher och “offrar” här 1 timmes fritid. På helgerna då tar jag med antingen hela familjen eller bara dottern el sonen med ut på promenad och på så sätt förenar nytta med nöje. Jag kan faktiskt även ta en joggingrunda tillsammans med min man medans sonen passar dottern. Städa och fixar i hemmet gör jag efter att jag har tränat, jag städar och fixar istället för att sitta framför datorn och TVn helt enkelt.

Så summan av det hela är hur pass mycket man vill och hur ärligt man vill uppnå sitt mål!

Så sluta att skylla på tidsbrist, orkesbrist eller motivationsbrist. Fokusera istället på att hitta ett ärligt och rimligt mål för dig själv. Bestäm dig för att det är just detta du vill och följ viljestyrkan till att uppnå det. På så vis så kommer det att lösa sig på ett magiskt och fantastiskt sätt. Om det är ett ärligt mål som du VERKLIGEN helhjärtat vill uppnå, då kommer det heller inte vara ett problem att veta hur du tar dig förbi hindren längst vägen.

 

DONT THINK JUST DO!

MAKE IT HAPPEN!!!

actions_speak_louder_than_words-dont_think_just_do-pekxposter-korinek_photographykeep-calm-and-just-do-it-11keep-calm-and-make-it-happen20140213-190425.jpg

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons