Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Gravid träning

Kom iform snabbt efter förlossningen

Det finns ett par bra knep att snabbt komma i form efter förlossningen.

1. Ha tålamod
2. Knip och spänn magen, ofta och mycket.
3. Drick mycket vatten
4. Tänk på vad du äter.

Jag förklarar.
1. Bestäm dig för ett mål och jobba målmedvetet mot det. Ha tålamod, det tar tid att förändra kroppen och hur gärna man än vill så finns det inga genvägar. Lita på processen och se det långsiktigt.
Glöm inte bort ditt barn. Att komma i form efter förlossningen är det sekundära, se till att njuta och finnas till för din bebis först och främst.
Det är precis som det sägs. Det tog 9 månader att skapa gravidkroppen, låt det ta 9 månader att bli av med den.

2. Att knipa och spänna magmusklerna är precis den typ av träning man bör fokusera på i början. Knipa för att slippa urinlekage. Spänna magen just för att vid spänningen så aktiveras de rätta musklerna genom statisk belastning. De rätta musklerna är de innersta och de muskler som tajtar till midjan. Spänn när du går, spänn när du sitter, spänn när du ammar, ja spänn hela tiden.
Tipsar om en bra app som hjälper dig att träna rätt www.mammamage.se

3. Att dricka mycket hjälper kroppen att transportera ut slaggprodukter. Det hjälper även till med amningen genom att ha mer mjölk. Se till att dricka minst 1 1/2 liter vatten om dagen.
Att inte vara törstig hjälper även till med att undvika en hel del sockersug. Drick vatten istället för läsk, juice eller saft så inviker du bara där en massa onödiga och osunda kalorier.

4. Vill du gå ner i vikt. Så är det först och främst maten som hjälper dig dit. Enkelt att tänka på.
– Ät regelbundet, var 3e timme
– Ät mycket proteiner
– Ät rätt kolhydrater, undvik vita som vitt bröd, pasta, vitt klibbigt ris
– Chips och godis är inte något som bör finnas bland dina matintag om du vill gå ner i vikt. Så är det bara. Det handlar om viljan och målbilden här.
Mer än så vill jag inte skriva. Vill du ha mer råd så rekommenderar jag dig att anlita en kostrådgivare som kan ge dig precis rätt råd för din kropp.

20130420-071838.jpg

20130420-071858.jpg

20130420-071910.jpg

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons