.recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Antioxidanter

Kanel, Vitlök, Chili och Oregano är helt proppfyllda med massor av bra och underbara antioxidanter.

Kanel: Få kryddor kan jämföras med kanlens otroliga hälsoeffekter. Halten av antioxidanter är rekordhöga, med ett ORAC-värde på 270 000. En vanlig apelsin ligger på ett ORAC-värde på 750. Ett ORAC-värde är ett värde som ger en bra uppfattning om innehållsvärdet av antioxidanter per 100 g (ju högre ju bättre)

Kanel har också en bra effekt på tarmfloran och en blodsockerbalanserande egenskap.

Jag har alltid kanel på min gröt på morgonen.

 

 

Chili: Smaken man känner från Chilin är egentligen inte en smak utan en smärtupplevelse. Denna smärtupplevelse gör så att hjärnan frigör endorfiner (må bra hormoner). Samt att det höjer kroppstemperaturen och ökar förbränningen. Chili har jag i nästan all min matlagning på ett eller annat vis.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons